Κόσμος

Νάπολη: Ανήσυχοι οι κάτοικοι που "δεν υγροποιήθηκε'' το αίμα του Αγίου Τζενάρο

"Δεν υγροποιήθηκε" το αίμα του San Gennaro

Οι κάτοικοι της Νάπολης είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς το αίμα του προστάτη της πόλης δεν υγροποιήθηκε με αποτέλεσμα να φοβούνται για κακοδαιμονία.

Το φημισμένο αποξηραμένο αίμα του Αγίου Τζενάρο, παρά τις επανειλημμένες προσευχές των πιστών, δεν υγροποιήθηκε!

Η τελετή του αίματος του San Gennaro, γίνεται αρκετές φορές το χρόνο. Το αίμα διατηρείται σε ειδικές αμπούλες και υγροποιείται κατά τη διάρκεια της τελετής. Έτσι και φέτος. Πολλοί πολίτες προσευχήθηκαν για ώρες και ακολούθησε ειδική λειτουργία, αλλά το αίμα του πολιούχου της Νάπολης παρέμεινε στέρεο.

Το αίμα του προστάτη της Νάπολης, San Gennaro
Το αίμα του προστάτη της Νάπολης, San Gennaro

Ο καρδινάλιος της πόλης, Crescenzio Sepe, έσπευσε να καθυσηχάσει τους πιστούς να μην είναι υπερβολικά απογοητευμένοι. «Αν κάτι πρέπει να "λιώσει", είναι οι καρδιές των ανθρώπων», τόνισε.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 Σεπτεμβρίου του 1980, το αίμα του αγίου δεν είχε πάλι υγροποιηθεί και δύο μήνες αργότερα ένας τεράστιος σεισμός έπληξε τη νότια Ιταλία, σκοτώνοντας περισσότερους από 3.000 ανθρώπους.

Όπως επισημαίνει το Reuters: "Αν το ''θαύμα της υγροποίησης'' δεν συμβεί, μπορεί να σημάνει καταστροφή για τους επόμενους μήνες, ίσως, και χρόνια."

Το ''θαύμα'' καταγράφεται από το 1389

Ο Άγιος Τζενάρο ήταν επίσκοπος της Νάπολης τον 3ο αιώνα και αποκεφαλίστηκε στη δίωξη των πρώτων Χριστιανών από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Διοκλητιανό, που σκότωσε περίπου 35.000 χριστιανούς.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Καναδάς: Ελάφι βρέθηκε με βέλος καρφωμένο στο κεφάλι

Γαλλία: Επιχειρηματίας σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μετά από πολύωρη ομηρία

Κορωνοϊός: Υφυπουργός του Βελγίου δημοσίευσε κατά λάθος τις τιμές των εμβολίων

 

Κόσμος

Ο κορωνοϊός... σκοτώνει τη Βραζιλία - Πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι

Βραζιλία - κορωνοϊός

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.555 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 69.609 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως εδώ τους 264.325 νεκρούς επί συνόλου 10.938.836 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη.

Κατά κεφαλήν, η χώρα καταγράφει 126 θανάτους και 5.205 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας στη μεγαλύτερη λατινοαμερικάνικη χώρα, την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν τραγικό ρεκόρ θανάτων σε εβδομαδιαία βάση —έφθασαν τους 10.104— και ρεκόρ 421.604 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, αριθμός υψηλότερος κατά πάνω από 42.500 περιπτώσεις σε σχέση με το προηγούμενο υψηλό, που καταγραφόταν μόλις το πρώτο μισό του Ιανουαρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Το Εμιράτο της Κρήτης

Τα... παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας στο κόκκινο χαλί