Κόσμος

Μπιλ Γκέιτς: Γιατί αγοράζει τόση γη στις ΗΠΑ; Οι θεωρίες συνωμοσίες και η πραγματικότητα

Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς αυξάνει τις αγροτικές εκτάσεις που περιλαμβάνει η περιουσία του. Και όπως συμβαίνει με ό,τι ασχολείται ο συνιδρυτής του Microsoft, η κίνηση αυτή έχει τροφοδοτήσει και θεωρίες συνωμοσίας.

Τον Ιανουάριο το αμερικανικό περιοδικό The Land Report αποκάλυψε ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έχουν ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια σε αγροτική γη στις ΗΠΑ και η αξία των σχετικών περιουσιακών στοιχείων τους ξεπερνά τα 690 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην κορυφή της λίστας με τους 100 μεγαλύτερους γαιοκτήμονες των ΗΠΑ- που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό- είναι ο πρόεδρος της Liberty Media, Τζον Μαλόουν. Ο Τζεφ Μπέζος βρίσκεται στην 25η θέση και ο Γκέιτς στην 49η, αλλά καταγράφει γρήγορη «άνοδο».

Ο Γκέιτς έχει τεράστιες εκτάσεις στο Ιλινόις, την Αϊόβα, τη Λουιζιάνα, την Καλιφόρνια και περίπου δέκα ακόμη πολιτείες. Το περιοδικά εκτιμά ότι έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 242.000 έικρ στις ΗΠΑ, με τις μεγαλύτερες εκτάσεις σε Λουιζιάνα, (69.071), Άρκανσας (47.927) και Αριζόνα (25.750).

Όπως συμβαίνει σε οτιδήποτε αναφέρεται το όνομά του, υπάρχουν και οι θεωρίες συνωμοσίας. Κάποιοι λένε ότι αγοράζει εκτάσεις για φουτουριστικά πειράματα στις αστικές κατοικίες ή για τη δημιουργία νέων τροφίμων.

Ο πραγματικός λόγος είναι ίσως πιο πεζός. Είναι μια καλή επένδυση, χωρίς διακυμάνσεις, που δεν συνδέεται στενά με τα χρηματιστήρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωριστικού κινδύνου.

«Η γη είναι ελκυστική επένδυση εδώ και πολλά χρόνια, με αξιόπιστες αποδόσεις για τους επενδυτές και τους ιδιοκτήτες μακροπρόθεσμα, εστιάζοντας κυρίως στη παροχή τροφίμων, ινών και καυσίμων σε έναν κόσμο που πεινά για πόρους», δήλωσε η Έμιλι Νόρτον, διευθύντρια της εταιρείας ακινήτων Savills.

Όταν ρωτήθηκε σε συζήτηση στο Reddit γιατί αγοράζει τόσες πολλές εκτάσεις αγροτικής γης, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη απάντησε ότι τα βασικά κίνητρα είναι η επιστήμη των σπόρων και η ανάπτυξη βιοκαυσίμων.

«Ο αγροτικός τομέας είναι σημαντικός. Με πιο παραγωγικούς σπόρους μπορούμε να αποφύγουμε την αποψίλωση των δασών και να βοηθήσουμε την Αφρική να αντιμετωπίσει την κλιματική δυσκολία που ήδη αντιμετωπίζει. Δεν είναι σαφές πόσο φτηνά μπορεί να είναι τα βιοκαύσιμα, αλλά αν τα κρατήσουμε φτηνά αυτό μπορεί να λύσει το ζήτημα των εκπομπών από αεροπλάνα και φορτηγά», επεσήμανε ο Γκέιτς. Σημείωσε πάντως ότι η απόφαση ήταν της επενδυτικής εταιρείας του.

Πηγή DW

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναβάλνι: «Θα υπάρξουν συνέπειες αν πεθάνει» το μήνυμα ΗΠΑ στην Ρωσία

ΗΠΑ: Πέντε βαριά τραυματίες από περιστατικό με πυροβολισμούς στη Λουιζιάνα

Τουρκία: Πανικός για ένα σακί πατάτες (βίντεο)

 

Κόσμος

ΗΠΑ: Μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο δίπλα από πολεμικό πλοίο (βίντεο)

ΑΤΙΑ-UFO

Το βίντεο που τραβήχτηκε σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο δείχνει ένα μυστηριώδες, σφαιρικό αντικείμενο που πετά στον αέρα πριν εξαφανιστεί στον ωκεανό, σύμφωνα με την NY POST.

Το βίντεο είναι η πηγή των δύο φωτογραφιών με τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν και την γνησιότητα των οποίων επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Το ασπρόμαυρο κλιπ, που ελήφθη στο USS Omaha τον Ιούλιο του 2019, δείχνει ένα μικρό στρογγυλό αντικείμενο που πετά παράλληλα με τον ωκεανό, αιωρείται για μια στιγμή προτού πέσει στο νερό εκτός θέασης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την ύπαρξη βίντεο με καταδίωξη από UFO

Μεσανατολικό: Νεκρά 10 μέλη μίας οικογένειας στη Γάζα

Κορωνοϊός: Πάνω από 3,5 εκατομμύρια οι νεκροί σε όλο τον κόσμο