ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία - Oι ανακοινώσεις των κυρώσεων

ΜΠΑΙΝΤΕΝ
 clock 21:41 | 22/02/2022

Τις κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και προσώπων με αφορμή την «εισβολή», όπως χαρακτηρίστηκε από την Ουάσινγκτον, στα «κρατίδια» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενημερώνοντας παράλληλα και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό και τη στάση που θα τηρήσει στο εξής η Ουάσινγκτον.

Τη Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος είχε αποφασίσει την επιβολή εμπορικών και οικονομικών κυρώσεων (εμπάργκο) κατά του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Τζο Μπάιντεν:

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την πρώτη δέσμη κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Πρόκειται για εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις σε τρία επίπεδα: Σε εταιρείες, σε πρόσωπα και σε επίπεδο διακίνησης εμπορευμάτων που χρησιμεύουν στη βιομηχανία.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «η Ρωσία κατέλαβε δύο περιοχές της Ουκρανίας», διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώνει η Ουάσινγκτον είναι αμυντικά, καθώς η Ρωσία πιστεύεται ότι θα κλιμακώσει τη δράση της και στρατιωτικά το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανία: Ο Πούτιν ζήτησε και πήρε την έγκριση από το Κοινοβούλιο για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό

Ουκρανία: «Οι Ευρωπαίοι να ετοιμαστούν να πληρώνουν €2.000 το κυβικό μέτρο αερίου» είπε ο Μεντβέντεφ

Ουκρανία: Αυτές τις κυρώσεις θα επιβάλλει η Βρετανία στην Ρωσία – «Κόβει» πολλά δισ. δολάρια