Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Δεν αναμένεται ευρωπαϊκή λύση για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο

μερκελ
 clock 22:18 | 22/06/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Το ενδεχόμενο να υπάρξει ευρωπαϊκή «λύση» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 28ης-29ης Ιουνίου απέκλεισε η Ανγκελα Μέρκελ.

«Γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει λύση σε επίπεδο των 28 κρατών μελών επί ενός συνολικού πακέτου για τα μεταναστευτικά ζητήματα» στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον Λίβανο.

Η Μέρκελ υπογράμμισε την αναγκαιότητα να να επιτευχθούν σύντομα «συμφωνίες σε διμερές, τριμερές και πολυμερές επίπεδο» κατά τη διάρκεια της μίνι Συνόδου της Κυριακής.

«Σίγουρα όλες οι χώρες δεν επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο» από το πρόβλημα, υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης από τη Βηρυτό, που έκανε δηλώσεις έχοντας στο πλευρό της τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

«Την Κυριακή θα μας δοθεί η ευκαιρία μιας πρώτης ανταλλαγής απόψεων με τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη» συνέχισε η καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια συνάντηση εργασίας και δεν εκδοθεί, μετά το πέρας της, κοινό ανακοινωθέν.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis