Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Η Αίγυπτος μεσολαβεί για την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων

Λωρίδα Γάζας

Η συμφωνία της Χαμάς να αποφύγει τις επιθέσεις, προς το παρόν, θέτει τη Γάζα στο επίκεντρο καθώς πλησιάζουν οι ισραηλινές εκλογές.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προσπαθεί να κρατήσει τις εντάσεις με τη Χαμάς μακριά από τις προσεχείς εθνικές εκλογές, που θα έρχονται στις 2 Μαρτίου.

Η Αίγυπτος τον βοήθησε να το κάνει αυτό.

Δεν ήταν εύκολο. Οι εντάσεις αυξάνονται εξαιτίας ενός κύματος επιθέσεων από τη Γάζα που ελέγχεται από τη Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Η επικρατούσα σκέψη στο Ισραήλ είναι ότι οποιαδήποτε στρατιωτική αντίδραση κατά της Παλαιστινιακής επικράτειας θα ήταν επικίνδυνη και αβέβαιη και δεν επρόκειτο απαραίτητα να βοηθήσει το εκλογικό πλεονέκτημα του Νετανιάχου.

Επειδή αυτές δεν είναι απλές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αποτελούν είδος «μαύρης τρύπας», στρατιωτικά και πολιτικά.

Κόσμος

Ιταλία: «Κόκκινη ζώνη» δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων για τη σύνοδο G20 στην Ρώμη

Ιταλία Αστυνομια

Οι ιταλικές αρχές καθορίζουν τα τελευταία μέτρα ασφαλείας ενόψει της διεθνούς συνόδου της G20 η οποία θα διεξαχθεί στην Ρώμη, το σαββατοκύριακο. Όπως έγινε γνωστό, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην συνοικία Eur, έξω από το κέντρο της Αιώνιας Πόλης. Θα δημιουργηθεί "κόκκινη", μη προσβάσιμη ζώνη, δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι βίαιες διαδηλώσεις αμφισβητιών, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Ρώμη στις 9 Οκτωβρίου, εξαιτίας παρείσδυσης νεοφασιστών σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών. Παράλληλα, θα κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή της διεθνούς συνάντησης και θα ενεργοποιηθεί ειδικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την καταστροφή τυχόν ύποπτων "ντρόουν".

Από αύριο, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί των καραμπινιέρων θα ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή του Eur. Για την προστασία, τέλος, των είκοσι συνολικά διεθνών αντιπροσωπειών, εκτός από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και εκατοντάδες άνδρες του ιταλικού στρατού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Europol: Εκατόν πενήντα συλλήψεις σε επιχείρηση σκούπα κατά του dark web

Ισημερινός: Αυτόχθονες στους δρόμους εναντίον της κυβέρνησης

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Η επίδραση της πανδημίας στην απασχόληση ήταν μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη

ESPA BANNER