Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη - κορωνοϊός: Τα κρούσματα μόλυνσης ξεπέρασαν τα 40.000

Image
Κορωνοϊός
 clock 07:20 | 09/10/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 779 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν από τον κορονοϊό να αυξάνεται στις 40.292.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη οκτώ ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να έχει φθάσει τους 616 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με το κέντρο.

Αντίθετα, 299 άνθρωποι διαγνώστηκε ότι ανέρρωσαν, με το σύνολο των ασθενών που αποθεραπεύτηκαν να ανέρχεται σε 23.130, ανέφερε η ίδια πηγή.

Τα δεδομένα που ανακοινώνει το Κέντρο, ένας από τους ελάχιστους θεσμούς εθνικής εμβέλειας στη Λιβύη, δεν θεωρείται πάντως ότι αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην εμπόλεμη χώρα.

Την Τρίτη, η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) επέτρεψε να ανοίξουν εκ νέου τα τεμένη στις περιοχές υπό τον έλεγχό της, με προϋποθέσεις τη χρήση μασκών προστασίας και την συμμόρφωση των πιστών προς τη σύσταση να τηρείται η λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis