Κόσμος

Λιτανεία καθολικών στη Νοτρ Νταμ για την κοίμηση της Θεοτόκου

 Παναγία των Παρισίων

Με ύμνους στην Παναγία χιλιάδες Καθολικοί έκαναν λιτανεία στο Παρίσι προς τον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.

Περίπου 2.000 πιστοί πήραν μέρος χθες, παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, στη λιτανεία για την Παρθένο Μαρία προς τον Καθεδρικό Ναό της Νότρ Νταμ, που καταστράφηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019.

Όλοι φορούσαν μάσκες, μίας και το μέτρο είναι πια υποχρεωτικό στους πολυσύχναστους δημόσιους χώρους στο Παρίσι. Ωστόσο, οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρήθηκαν από το πλήθος.

Αυτά, ενώ το Παρίσι έχει κηρυχθεί ζώνη υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Αργά χθες, η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων απαγορεύονται στο Παρίσι, στην περίπτωση που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

 

 

Κόσμος

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ουκρανία με πολλούς νεκρούς (βίντεο)

συντριβη αεροσκαφους

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους σήμερα το βράδυ στην περιοχή του Χαρκόβου, στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Χαρκόβου, Αλέξι Κούτσερ, δύο από τους επιβαίνοντες επέζησαν ενώ αγνοούνται οι υπόλοιποι 4. Από τους δύο επιζώντες, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. Εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε βίντεο: