Κόσμος

Κρουαζιερόπλοιο με προορισμό την Ιταλία έχει 36 επιβάτες θετικούς στο κορωνοϊό

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

Το Costa Luminosa αποβίβασε 639 από τους 1.421 επιβάτες του στη Μασσαλία, εν μέσω γενικευμένου πανικού για τον κορωνοϊό

Iταλικό κρουαζιερόπλοιο με προορισμό το λιμάνι της Σαβόνας στην Ιταλία έχει 36 επιβάτες που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, μετά τα τεστ που έγιναν σε επιβάτες κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας.

Αξιωματούχος της νομαρχίας της περιφέρειας της Μασσαλίας δήλωσε στο Reuters ότι δεν είναι σε θέση να πει πόσοι από τους μολυσμένους με τον ιό επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και πόσοι ήταν ακόμα στο πλοίο, το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μασσαλία απόψε για τη Σαβόνα.

Την Πέμπτη, και την Παρασκευή το Costa Luminosa αποβίβασε 639 από τους 1.421 επιβάτες του στη Μασσαλία, ενώ γαλλικό ιατρικό προσωπικό εξέτασε τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που παρουσίαζαν συμπτώματα λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Ένας επιβάτης, Ελβετός πολίτης ηλικίας άνω των 70 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.

Το Costa Luminosa, που διαχειρίζεται η ιταλική Costa Cruises, θυγατρική της Carnival Corp, είχε αναχωρήσει από το Φορτ Λόντερντεϊλ στη Φλόριντα στις 5 Μαρτίου, για κρουαζιέρα με προορισμό τη Βενετία της Ιταλίας.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα έπρεπε να αποβιβαστούν δύο επιβάτες στο Πουέρτο Ρίκο, οι οποίοι στη συνέχεια διαγνώστηκαν με κορονοϊό. Αποβιβάστηκαν επίσης τέσσερις άρρωστοι επιβάτες στο νησί της Τενερίφης, στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων.

Η νομαρχία ανακοίνωσε ότι προτού το Costa Luminosa δέσει στη Μασσαλία, είχε δηλώσει στις αρχές ότι 75 άνθρωποι παρουσίαζαν συμπτώματα αναπνευστικής νόσου ή είχαν έρθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν μολυνθεί με τον ιό.

Μεταξύ αυτών στους οποίους επιτράπηκε να αποβιβαστούν χθες και σήμερα ήταν 235 Αμερικανοί και 77 Καναδοί, οι οποίοι με λεωφορείο έφθασαν στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας, από όπου πήραν το αεροπλάνο για την Ατλάντα. Πέντε από τους επιβάτες αυτής της πτήσης είχαν συμπτώματα κορονοϊού, σύμφωνα με τη νομαρχία.

Δέκα Ισπανοί μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο για να πάρουν την πτήση για Βαρκελώνη, ενώ 187 Γάλλοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο σπίτι τους.

Κόσμος

Εκατοντάδες νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στη Βρετανία

Βρετανία, Covid-19

Ο νεότερος ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων από κορωνοϊό που καταγράφηκαν επισήμως στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 412, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.
Συνολικά οι θάνατοι επιβεβαιωμένων φορέων του ιού, εντός και εκτός νοσοκομείων, ανέχονται πλέον σε 37.460.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2.013 και έφτασαν τα 267.240.