Κόσμος

Κορωνοϊός - Βρετανία: Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βγήκε πριν από λίγη ώρα από την εντατική, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός βγήκε το απόγευμα από την εντατική και μεταφέρθηκε σε απλό δωμάτιο νοσηλείας, όπου θα παρακολουθείται στενά κατά την πρώτη φάση της ανάρρωσής του» δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει «εξαιρετικά καλή διάθεση». Ο 55χρονος Τζόνσον εισήχθη την περασμένη Κυριακή στο St Thomas's Hospital, στο κέντρο του Λονδίνου, με επίμονα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και το βράδυ της Δευτέρας οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μπει στην εντατική για το ενδεχόμενο να χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη. Εξ όσων έχουν γίνει γνωστά, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν μπήκε σε αναπνευστήρα κατά την τριήμερη παραμονή του στην εντατική.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του Βρετανού προωθυπουργού είχε δηλώσει ότι η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον «συνεχίζει να βελτιώνεται» και ότι λαμβάνει οξυγόνο στο πλαίαιο τη θεραπείας για τον Covid-19.

Στην ευχάριστη είδηση της εξόδου του Τζόνσον από την εντατική αντέδρασε πρώτος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Σπουδαία νέα: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μόλις βγήκε από την εντατική. Καλή ανάρρωση Μπόρις!» έγραψε στο Twitter. 

Κόσμος

Κορωνοϊός: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Ισημερινό

κορωνοϊος

Ο Ισημερινός, που προσεγγίζει τα 100.000 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει επιβληθεί από τον Μάρτιο, έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

«Παρέτεινα με διάταγμα για 30 επιπλέον ημέρες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την εθνική επικράτεια προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Λένιν Μορένο στο Twitter.

Ο Ισημερινός, μία από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την επιδημία στη Λατινική Αμερική, καταμετρά περισσότερους από 6.000 θανάτους από την COVID-19 σε έναν πληθυσμό 17,5 εκατ. κατοίκων, με τις κύριες εστίες μετάδοσης να είναι η πρωτεύουσα Κίτο και η μεγάλη παραλιακή πόλη Γουαγιακίλ.

Τα μέτρα περιορισμού έχουν χαλαρώσει από τα μέσα Μαΐου, όμως η απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων ή πώλησης αλκοόλ τα Σαββατοκύριακα παραμένουν σε ισχύ στην πλειονότητα των επαρχιών.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επέτρεψε στην εκτελεστική εξουσία να διατηρήσει έναν ορισμένο αριθμό περιορισμών, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση κυκλοφορίας και η κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και η αναστολή ορισμένων ελευθεριών όπως εκείνη της συνάθροισης.