Κόσμος

Κορωνοϊός: Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε 33 νέα κρούσματα

κορωνοϊός

Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε σήμερα 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον αριθμό τους να σημειώνει μεγάλη μείωση σε σχέση με αυτούς που καταγράφονταν από τις αρχές του Ιουλίου και καθώς οι αρχές διεύρυναν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Από τα 33 νέα κρούσματα, τα 32 ήταν τοπικής μετάδοσης, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες προειδοποίησαν ότι οι κάτοικοι πρέπει να συνεχίσουν να επαγρυπνούν για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στο Χονγκ Κονγκ, οι 58 από τους οποίους έχουν πεθάνει από την COVID-19. Τα νέα κρούσματα που είχαν καταγραφεί χθες Δευτέρα ήταν 69.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε μπαρ!

μπαρ κορωνοϊός

Πρόστιμο - μαμούθ ύψους 50.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στη Χερσόνησο. Ο έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού χθες το βράδυ αποκάλυψε υπεράριθμους πελάτες στο κατάστημα και επεβλήθη το τεράστιο πρόστιμο, καθώς και λουκέτο για 30 ημέρες.

Είναι το πιο υψηλό πρόστιμο που επεβλήθη στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας, σε κατάστημα.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη το πρόστιμο ήταν τόσο υψηλό, καθώς ήταν η δεύτερη φορά που το εν λόγω κατάστημα φιλοξενούσε στον χώρο του υπεράριθμους πελάτες.

Στους ελέγχους για χρήση μάσκας που έγιναν χθες σε όλη την Κρήτη επεβλήθησαν συνολικά 11 πρόστιμα:

Επτά στο Ηράκλειο, εκ των οποίων έξι σε πεζούς και ένα σε εργαζόμενο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, δύο στο Ρέθυμνο και δύο στο Λασίθι. Και στις τέσσερις περιπτώσεις, το πρόστιμο των 150 ευρώ καλούνται να πληρώσουν εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δεν φορούσαν μάσκα.