Κόσμος

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Ιταλία κορωνοϊος μεσίστιες σημαίες

Η επιτροπή επιστημόνων, που κλήθηκε να συμβουλέψει την κυβέρνηση της Ρώμης, απέρριψε το ενδεχόμενο οι μαθητές στη γείτονα να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο μέσα στους επόμενους δύο μήνες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Corriere della Sera».

Μέχρι σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Λουτσία Ατσολίνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν τα σχολεία στις 18 Μαΐου. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες εξελίξεις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ότι τα σχολεία θα δεχτούν και πάλι τους μαθητές τον Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί η ιταλική εφημερίδα, ότι οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα περάσουν αυτομάτως την τάξη.

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, θα είναι μόνο προφορικές και θα διεξαχθούν μέσω διαδικτύου.

Κατ’ οίκον περιορισμός μέχρι τις αρχές Μαΐου

Επιπλέον, από τις 15 Απριλίου είναι πιθανό να ξανανοίξει ένα μέρος των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι πολίτες θα παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες καταγράφηκε μείωση ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων του Covid- 19 στην Ιταλία.

Μέχρι τώρα, τα συνολικά κρούσματα του ιού στη γειτονική χώρα ανέρχονται σε 135.586, ενώ οι νεκροί υπολογίζονται σε 17.127.

Κόσμος

Τραγικός θάνατος για σέρφερ στην Αυστραλία

σερφερ

Ένας καρχαρίας τριών μέτρων επιτέθηκε και σκότωσε σήμερα έναν 60χρονο Αυστραλό ο οποίος έκανε σερφ στα ανοιχτά μιας πολυσύχναστης παραλίας στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 60χρονος έκανε σερφ σήμερα το πρωί στο Κίνγκσκλιφ, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων νότια του Μπρέσμπεϊν, όταν ο καρχαρίας τον άρπαξε από το πόδι.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι πολλοί σέρφερ έσπευσαν να τον βοηθήσουν και έδιωξαν τον καρχαρία, πριν μεταφέρουν τον τραυματισμένο άνδρα στην ακτή», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στον σέρφερ χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες για σοβαρά τραύματα στο αριστερό πόδι του, όμως υπέκυψε επιτόπου», ανέφερε η αστυνομία.

Πρόκειται για την τρίτη γνωστή θανατηφόρα επίθεση καρχαρία που γίνεται φέτος στην Αυστραλία. Στη χώρα οι επιθέσεις καρχαριών είναι συχνές, όμως σπάνια είναι θανατηφόρες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Taronga Conservation Society, μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για μερικά ζωολογικά πάρκα, το 2019 είχαν γίνει 27 επιθέσεις καρχαριών στην Αυστραλία, αλλά καμιά δεν ήταν θανατηφόρα.