Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Κορωνοϊός στη Βρετανία: Άλλοι 539 νεκροί και πάνω από 5.600 νέα κρούσματα
 Κορωνοϊός στη Βρετανία
 clock 20:22 | 07/05/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 539 το 24ωρο έως τις 17:00 της Τετάρτης, φτάνοντας πλέον τους 30.615, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 5.614 φτάνοντας τα 206.715, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών του κορωνοϊού έχει πέσει κατά 16% την τελευταία εβδομάδα σε 12.692.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ που ανέλαβε σήμερα την τακτική απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, δεν ανακοίνωσε όπως αναμενόταν την παράταση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων για τις επόμενες εβδομάδες.

Αρκέστηκε να πει ότι για την ώρα «δεν υπάρχει αλλαγή» των κανόνων και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με έναν «οδικό χάρτη» για την επόμενη φάση των μέτρων.

Ο Ράαμπ είπε επίσης ότι οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης αποφάνθηκαν σήμερα πως η τιμή R του βαθμού μεταδοτικότητας του κορωνοϊού είναι μεταξύ 0,5 και 0,9.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis