Κόσμος

Κορωνοϊός στη Βρετανία: 601 νεκροί σε Αγγλιά, Σκωτία και Ουαλία το τελευταίο 24ωρο

Βρετανία

Άλλους 601 ασθενείς, που έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομεία, ανακοίνωσαν σήμερα η Αγγλιά, η Σκωτία και η Ουαλία.

Με τα νέα θύματα, ο συνολικός αριθμός νεκρών από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέβηκε στις 22.279, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας θα δώσει τα συγκεντρωτικά στοιχεία, στα οποία έχει δεσμευτεί πως θα συμπεριλάβει για πρώτη φορά και τα θύματα που έχουν προκύψει σε γηροκομεία και άλλα νοσηλευτικά κέντρα. Μάλιστα, ο αριθμός αναμένεται αρκετά μεγάλος, καθώς θα υπάρχουν στοιχεία για τους ανθρώπους έχασαν τη μάχη σε αυτά τα κέντρα από τις αρχές Μαρτίου.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από οποιαδήποτε αιτία, έχει τριπλασιαστεί στη Βρετανία τον τελευταίο μήνα, από τους 2.500 την εβδομάδα τον Μάρτιο, στους 7.300 σε μια εβδομάδα τον Απρίλιο, με πάνω από τους 2.000 των νεκρών του Απριλίου να αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την επιτροπή ποιότητας των υπηρεσιών φροντίδας (CQC), οι νεκροί στα νοσηλευτικά κέντρα εκτός νοσοκομείων φτάνουν στα 400 άτομα ανά ημέρα κατά μέσο όρο.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών (Βίντεο)

εμβολιασμός

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, επιχειρώντας να δει εάν υπάρχει εμβολιαστικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οι οποίοι αμέλησαν μέχρι σήμερα να κάνουν το εμβόλιο.

Όπου εκδηλωθεί η πρόθεση από αρκετούς εργαζόμενους, οι μονάδες θα βρίσκονται εκεί, με προσωπικό που θα «απελευθερωθεί» από τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 347 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.760 τα νέα κρούσματα - 17 θάνατοι - 172 οι διασωληνωμένοι

Self test - κορωνοϊός: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα