Κόσμος

Κορωνοϊός: Οι Δανοί πλούτισαν στην πανδημία

κορωνοϊός Δανία

Σε καλό δρόμο φαίνεται να έχει οδηγήσει τα οικονομικά των Δανών η πανδημία καθώς εμφανίζονται πλουσιότεροι εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Δανίας, τα νοικοκυριά της χώρας είχαν καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, κυρίως με τη μορφή αποθεμάτων και ομολόγων, αξίας 5,66 τρισεκατομμυρίων κορώνες το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Το ποσό αυτό «μεταφράζεται» σε 930 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο χρηματοοικονομικός πλούτος στην Δανία αυξήθηκε κατά 709 δισεκατομμύρια κορώνες τα τελευταία δύο τρίμηνα του έτους, καλύπτοντας έτσι το ρεκόρ απωλειών που είχε καταγραφεί κατά το πρώτο τρίμηνο καταγράφοντας  πτώση 541 δισεκατομμυρίων κορώνων  όταν η πανδημία έπληξε για πρώτη φορά τις χρηματοοικονομικές αγορές.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας, ο χρηματοοικονομικός πλούτος πρόκειται να αυξηθεί κι άλλο καταγράφοντας νέο ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο.

Αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το αρνητικό αποτέλεσμα ενός νέου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση της Δανίας αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο μέσος οικογενειακός πλούτος υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατομμύρια κορώνες, αλλά οι περισσότερες οικογένειες έχουν λιγότερα από αυτά, ανέφερε η κεντρική τράπεζα. Κοιτώντας μόνο τις αποταμιεύσεις συντάξεων, το 43% κατέχει το 10% του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Ποιος γιορτάζει σήμερα, 25 Δεκεμβρίου

Επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ για επιχειρήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κορωνοϊός - ΝΔ: Διέγραψε δύο κομματικά στελέχη - Εκαναν εμβόλιο πριν τη σειρά τους

Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε δύο κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης καθώς έκαναν εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν τη σειρά τους.

Συγκεκριμένα, «με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Τις παραιτήσεις τους από το δήμο Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας, μέσω ανακοίνωσης, ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ. Ακριτίδου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβλή για την έως τώρα προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ΑΠΕ, από τον δήμο, οι παραιτήσεις ζητήθηκαν ύστερα από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε δύο Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα 

Λιγνάδης: Γιατί ανακρίτρια και εισαγγελέας είπαν «όχι» στο βραχιολάκι

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας: Αφήνουν χιλιάδες μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα

Παπαευαγγέλου: ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τις νέες εστίες κορωνοϊού (Βίντεο)