Κόσμος

Κορωνοϊός: Ο Εμίρης του Κατάρ δίνει επιπλέον 20 εκατ. δολάρια για το εμβόλιο

εμίρης κατάρ

Στη μάχη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού βρίσκονται όλες οι χώρες μεταξύ των οποίων και το Κατάρ. Χθες, με πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζονσον πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση κορυφής με κύριο σκοπό της συνάντησης κορυφής η αξιοποίηση όλων των πόρων που είναι αναγκαίοι για τη στήριξη της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (Global Alliance for Vaccines and Immunisation - GAVI Alliance), ώστε να εξασφαλισθεί σε όλους η πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Παρών στο Global Vaccine Summit 2020 έδωσε και ο Εμίρης του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι ο οποίος κατά την ομιλία του δήλωσε ότι η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση και απειλή για όλη την ανθρωπότητα σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο Εμίρης η έλλειψη εμβολίου ή θεραπείας οδήγησε τις χώρες σε δυο επιλογές είτε σε ολοκληρωτικό lockdown το οποίο παρέλυσε την οικονομία είτε να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων προκειμένου να μην θυσιαστεί η οικονομία.

Ενώ τόνισε ότι: “Ορισμένες χώρες έχουν επιλέξει συμβιβαστικές λύσεις συνδυάζοντας τη συνέχιση της συνύπαρξης με την πανδημία και την παράλληλη καταπολέμηση της”. Και συνέχισε λέγοντας: “Αυτή η κρίση έδειξε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πλην της διεθνούς συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών που απαιτούνται για την εξάλειψη του covid-19 με κάποιο αποτελεσματικό εμβόλιο και θεραπείες τα οποία θα μας προετοιμάσουν για την αντιμετώπιση και νέων επιδημιών στο μέλλον. Το Κατάρ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων αυτής της κρίσης ενώ έχει λάβει και όλα τα μέτρα για την προστασία των πολιτών του Κατάρ”.

Ο Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι αποκάλυψε ότι το Κατάρ έχει παράσχει ιατρικό εξοπλισμό σε περισσότερες από 20 χώρες ενώ προσέφερε και 140 εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται με τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Τελειώνοντας την ομιλία του ο Εμίρης του Κατάρ ανέφερε ότι στηρίζει την προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ανακοίνωσε ότι θα δώσει 20 εκατομμύρια δολάρια στην Παγκόσμια Συμμαχία για τα εμβόλια και την Ανοσοποίηση (Global Alliance for Vaccines and Immunisation - GAVI Alliance).

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο: Θετική και η σύζυγος του 74χρονου - Νοσηλεύονται στο ίδιο δωμάτιο

ομάδα αίματος κορωνοϊός

Στην Κλινική Covid - 19 του Βενιζέλειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται ο 74χρονος Ελληνοαμερικανός ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στο ίδιο δωμάτιο, σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Τερζάκη που μίλησε στο ekriti, νοσηλεύεται και η σύζυγός του η οποία επίσης προσβλήθηκε από το ιό.

Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, μέχρι στιγμής η σύζυγος του ηλικιωμένου δεν εμφανίζει συμπτώματα ενώ με ΄ξηπια συμπτώματα νοσηλεύεται ο 74χρονος.