Κόσμος

Κορωνοϊός - Μεξικό: Πάνω από 5.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας στο Μεξικό ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 5.931 νέα κρούσματα και 551 νεκροί από κορωνοϊό.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως μια ακόμη πολιτεία στο Μεξικό θα εισέλθει από την ερχόμενη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για την πανδημία, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν το πρόσφατο άλμα του αριθμού λοιμώξεων που καταγράφεται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η βόρεια πολιτεία Ντουράνγκο θα ενταχθεί τη Δευτέρα στο επίπεδο κόκκινου συναγερμού μετά την αύξηση του αριθμού νοσηλευομένων. Η πολιτεία Τσιουάουα, μια περιοχή που γειτνιάζει με τα σύνορα των ΗΠΑ, έχει ήδη μπει σε αυτή την κατηγορία.

Οι περισσότερες από τις 32 περιφερειακές κυβερνήσεις στο Μεξικό βρίσκονται επί του παρόντος σε χαμηλότερα επίπεδα συναγερμού, πορτοκαλί ή κίτρινο.

Έπειτα απο την άρση των πολύ αυστηρών μέτρων lockdown τον Ιούνιο, η χώρα απέφυγε να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς που εφαρμόστηκαν πρόσφατα και πάλι σε περιοχές της Ευρώπης, επιλέγοντας πιο ήπια μέτρα.

Επίσημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 94.323 νεκρούς επί συνόλου 955.128 μολύνσεων.

Ωστόσο, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας τόνιζε πως ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα, ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

Ελλάδα

Άνοιγμα καταστημάτων - Παπαθανάσης: Θα μπορέσουμε να καλύψουμε έως και 3 δισ. ευρώ

αγορά κορωνοϊός

Ως ημέρα αισιοδοξίας χαρακτήρισε τη σημερινή, καθώς επαναλειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Σε συνέντευξή του στο Μega, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως όλοι οι επαγγελματίες και οι καταναλωτές τήρησαν τα μέτρα, φορώντας μάσκα και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ ανέφερε πως «από τη στιγμή που δουλεύει η αγορά, εκτιμώ ότι θα δουλέψει καλά και θα μπορέσουμε να καλύψουμε 2,5 με 3 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του τζίρου που αναμένεται στην εκπτωτική περίοδο».

«Δεν θέλουμε λουκέτα, ούτε ανεργία και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους» είπε ο κ. Παπαθανάσης, συμπληρώνοντας πως μετά την ολοκλήρωση των μέτρων θα φανεί ποιες κατηγορίες χρειάζονται μεγαλύτερη ενίσχυση.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - αγορά: Ένα στα τέσσερα εμπορικά καταστήματα δεν άνοιξε!

Κορωνοϊός - Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει στο ωράριο

"Ζωντανεύει" ξανά το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα - Τί πρέπει να γνωρίζετε