Κόσμος

Κορωνοϊός - Ινδία: Εφιάλτης δίχως τέλος με 2.677 νέους θανάτους

ινδια

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης του κορωνοϊού στην Ινδία αφού το τελευταίο 24ωρο οι αρχές κατέγραψαν 2.677 θανάτους -σενάριο που θεωρείται και βελτιωμένο σε σχέση με το περασμένο διάστημα. 

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό σε δύο μήνες, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 2.677, καθώς τμήματα της χώρας προετοιμάζονται να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Η Ινδία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα έχει καταγράψει συνολικά 28,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Επίσης οι νεκροί στην Ινδία από την πανδημία ανήλθαν μετά το 24ωρο που πέρασε σε συνολικά 346.759.

Ένα δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις αγροτικές περιοχές της χώρας ακόμη δεν έχει ακόμη υποχωρήσει, αλλά το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις προετοιμάζονται να επιτρέψουν σε περισσότερες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και να χαλαρώσουν περιορισμοί στις μετακινήσεις από τη Δευτέρα.

Το δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα, το οποίο είναι το πλουσιότερο της Ινδίας και είχε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κατά το δεύτερο κύμα, προγραμματίζει να αρχίσει αυτήν την εβδομάδα μια χαλάρωση σε στάδια του αυστηρού λοκντάουν που είχε επιβάλλει τον Απρίλιο.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι ένα τρίτο κύμα του νέου κορονοϊού θα μπορούσε να πλήξει την Ινδία αργότερα φέτος, έχοντας πιθανόν μεγαλύτερο αντίκτυπο στα παιδιά.

Αν και η χώρα έχει επισπεύσει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 των πολιτών της τις περασμένες λίγες εβδομάδες έπειτα από μια αργή αρχή, η πλειονότητα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της αναμένεται να μην έχει εμβολιαστεί ως την ώρα που είναι πιθανό να ενσκήψει ένα τρίτο κύμα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός - Παραλιακή Ηρακλείου: Τα μέτρα πήγαν... περίπατο! (φώτο)

Αναστολές συμβάσεων εργασίας: Αύριο η καταβολή της αποζημίωσης για τον Μάιο

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Παρατείνονται έως 14 Ιουνίου οι notam για τις πτήσεις εξωτερικού

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Είμαστε σε αγώνα με τον ιό και τις νέες μεταλλάξεις

κορωνοϊός

«Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους νέους χτύπησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τους πίνακες του ΕΟΔΥ, έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό 2 ασθενείς ηλικίας από 10 έως 39 ετών και 7 ακόμη είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 91 άτομα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ο καθηγητής έθεσε και μια άλλη παράμετρο, λέγοντας ότι καθώς ο ιός θα πολλαπλασιάζεται στα παιδάκια ή στους ανεμβολίαστους ενήλικες θα αθροίζει μεταλλάξεις κάποιες από τις οποίες θα επιλέγονται και θα δημιουργούνται πιο μεταδοτικά στελέχη.

«Είδατε τώρα φτιάχτηκε το Δελτα, μετά θα φτιαχτεί ένα άλλο. Άρα είμαστε σε έναν αγώνα ανάμεσα σε εμάς με τα εμβόλια και τη φυσική ανοσία και στον ιό. Ποιος θα προλάβει πιο γρήγορα και πρέπει να προλάβουμε εμείς γιατί έχουμε τα εργαλεία», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

«Έφυγε» από τη ζωή ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος

Κρήτη: Όρθιοι πελάτες και μουσική... στο τέρμα, έφεραν λουκέτα

Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει καταγγελίες για ενδοοικογενειακή