Κόσμος

Κορωνοϊός: Η πιο «γλυκιά» φωτογραφία στη μάχη κατά του φονικού ιού

φωτογραφια

Καθώς η Νέα Υόρκη αγωνίζεται προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κοροναϊού με τις όσο το δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες, δεκάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από την Ατλάντα επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο προκειμένου να μεταβούν στη Νέα Υόρκη για να συνδράμουν στον αγώνα των συναδέλφων τους.

Σχεδόν 30 εργαζόμενοι επιβιβάστηκαν σε πτήση της Southwest Airlines στο αεροδρόμιο LaGuardia την Παρασκευή, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Το πλήρωμα του αεροπλάνου, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας και όσοι επιβάτες βρίσκονταν σε αυτό, σχημάτισαν με τα χέρια τους μια καρδιά, φωτογραφία η οποία κάνει τον γύρο του πλανήτη.

«Καθώς τόσοι πολλοί από εμάς εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19, κανείς δεν ξέρει τις πραγματικές διαστάσεις τις κατάστασης, όπως οι επαγγελματίες γιατροί» αναφέρει η εταιρεία στο Instagram.

«Αυτοί οι γενναίοι στρατιώτες βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο και έκθεση, βάζοντας συνεχώς τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές τους. Η ανιδιοτελής θυσία τους αποτελεί φάρο φωτός σε μια τόσο σκοτεινή εποχή για τον κόσμο μας».

Το πλήρωμα δεν γνώριζε ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που πήγαιναν για να βοηθήσουν στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο Ντέρεκ Κ. Χάμπαρντ, εκπρόσωπος της Southwest, στο CNN.

«Σύμφωνα με το πλήρωμά μας, αυτοί οι 29 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας ήθελαν να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο προκειμένου να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Χάμπαρντ. «Το πλήρωμα τούς ευχαρίστησε για την εξυπηρέτηση και τη θυσία τους και τους ευχήθηκε καλό ταξίδι».

Η αεροπορική εταιρεία αναγνώρισε τη «γενναιότητα, το θάρρος και τις θυσίες των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη» προσθέτοντας ότι η δουλειά που κάνουν δεν είναι εύκολη.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία που έχει γίνει viral:

 

 

via

Κόσμος

Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ: «Καρδιοπνευμονική ανακοπή» η αιτία θανάτου

Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας που έγινε για τα αίτια του θανάτου του Τζόρτζ Φλόιντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη την 25η Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, στην ιατροδικαστική έρευνα, της οποίας ηγήθηκε ο Άντριου Μπέικερ, αναφέρεται η «καρδιοπνευμονική ανακοπή» ως αιτία θανάτου του άτυχου Αφροαμερικανού.

Η πρώτη ιατροδικαστική έρευνα, που έγινε για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος έκανε λόγο ότι ο θάνατός του προήλθε από «ασφυξία λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού», κάτι που στην έκθεση του Μπέικερ, δεν καταλήγει πως αυτός ήταν ο λόγος του θανάτου του.

Παράλληλα στο πόρισμα του Μπέικερ επισημαίνεται ότι ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, γεγονός που επιβεβαιώνει τις αναφορές ότι ο άτυχος Αφροαμερικανός υπέστη βία πριν τον θάνατό του από τους αστυνομικούς.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ιατροδικαστική έρευνα του Μπέικερ αναφέρεται πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτοί οι τραυματισμοί προκάλεσαν τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Μεταξύ άλλων στην ιατροδικαστική έρευνα υπογραμμίζεται ότι το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, ήταν για περισσότερα από 8 λεπτά στον λαιμό του Φλόιντ.

Εντούτοις όπως αναφέρει το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από την ιατροδικαστική έρευνα προέκυψε ότι ο Φλόιντ είχε καρδιακά προβλήματα και ιστορικό υψηλής πίεσης.

Από εκεί και πέρα οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης, ενώ ο άτυχος Αφροαμερικανός βρέθηκε επίσης και θετικός στον κορωνοϊό.

Πάντως, τίποτα από αυτά δεν φέρεται να έχει σχέση με τα αίτια θανάτου του, όπως επισημαίνει το αποτέλεσμα της έρευνας.