Κόσμος

Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση αποφασίζει για lockdown την Τετάρτη

κρούσματα,Κύπρος

Εντός των επόμενων 48 ωρών θα ληφθούν και οι δέουσες αποφάσεις δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αμέσως μετά από σύσκεψη, στην παρουσία των μελών της διυπουργικής Επιτροπής για την πανδημία και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως «παρακολουθούμε από κοντά και την επιδημιολογική εικόνα και θα ανακοινωθούν την ώρα που πρέπει οι οποιεσδήποτε αποφάσεις». Η Κύπρος, εξήγησε, δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από το ότι συμβαίνει στις άλλες χώρες, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά παγκόσμια. Ερωτηθείς σχετικά εξήγησε πως «το σύστημα Υγείας είναι έτοιμο, αλλά δεν θέλουμε να δούμε φαινόμενα που είδαμε σε άλλες χώρες». Αναγνωρίζω την κόπωση του κόσμου όμως την ίδια ώρα δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για τους κινδύνους», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παναγιώτη Σεντώνα, μέλη της επιστημονικής ομάδας ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Τα μέλη διυπουργικής Επιτροπής για την Πανδημία και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Σεντώνα, κατέθεσαν τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους σχετικά με τις επόμενες κινήσεις. Οι εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας, θα μελετηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις από την Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Άνοιγμα λιανεμπορίου: Η κακοκαιρία δεν πτόησε τους καταναλωτές (φώτο)

Το τσουχτερό κρύο δεν πτόησε πολλούς

Τα εμπορικά καταστήματα του Ηρακλείου ανέβασαν ξανά ρολά από σήμερα στις 7 το πρωί, έπειτα από περίπου 2,5 μήνες δυσπραγίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού κι ενώ οι έμποροι της πόλης περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία αυτήν την ημέρα "ανάσα", φαίνεται πως ο καιρός δεν επέλεξε να σταθεί σύμμαχός τους.

Υπό βροχήν η έξοδος των καταναλωτών στο Ηράκλειο
Υπό βροχήν η έξοδος των καταναλωτών στο Ηράκλειο

Η κίνηση στην αγορά του Ηρακλείου σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Με τις ομπρέλες ανά χείρας
Με τις ομπρέλες ανά χείρας "ξεχύθηκαν" στην αγορά

Ωστόσο αρκετοί ήταν οι θαρραλέοι που αψηφώντας τη δυνατή βροχή, έστειλαν το sms μετακίνησης τους στο 13033 και βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να επισκεφθούν τα εμπορικά καταστήματα. 

Ουρές αναμονής σχηματίστηκαν έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα, από πολίτες που από νωρίς το πρωί έσπευσαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Ουρές έξω από πολυκαταστήματα
Ουρές έξω από πολυκαταστήματα

Ειδήσεις σήμερα

ΟΕΣΚ: Τεράστια τα προβλήματα ρευστότητας και επιβίωσης για τους εμπόρους

Κρήτη - "Λέανδρος": Σε ετοιμότητα ο Δήμος Φαιστού

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι επαγγελματίες ταξί - "Κάποιοι θέλουν να μας τελειώσουν"