Κόσμος

Κορωνοϊός: Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί για το μέλλον

Μέρκελ

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αφιερωμένο και το νέο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα της καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ζήτησε εκ νέου «μεγάλη προσοχή» από τους πολίτες, χωρίς να δώσει ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των περιορισμών.

«Ο χειμώνας μπροστά μας θα είναι πολύ απαιτητικός για όλους μας. Ο κορωνοϊός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμη», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, ενόψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης που θα έχει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η κατάσταση και ενδεχομένως θα ληφθούν αποφάσεις για αυστηροποίηση του μέχρι τώρα «μερικού απαγορευτικού».

Στο καθιερωμένο μήνυμά της, η καγκελάριος επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι «δεν μπορούμε να συναντιόμαστε χωρίς να ανησυχούμε», ενώ αναφέρθηκε στις δυνατότητες επικοινωνίας που παρέχει η τεχνολογία, οι οποίες ωστόσο, όπως είπε, «δεν αποτελούν υποκατάστατο της προσωπικής συνάντησης».

Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Προτάσεις για στήριξη της αγοράς, των μικρομεσαίων και των αγροτών

Βασίλης Κεγκέρογλου

Την στήριξη της αγοράς, των επαγγελματιών, μικρομεσαίων, αγροτών και εργαζομένων ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Η Ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και έχει ως εξής:

«H απόφαση για το άνοιγμα της αγοράς  ήταν αναγκαία προκειμένου να ανακοπεί η   περαιτέρω επιβάρυνση των ήδη συσσωρευμένων προβλημάτων, αλλά πρέπει αφενός να διασφαλιστεί η τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής λοιμοξιολόγων και αφετέρου η κυβέρνηση να πάρει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα  για να ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά και να ανακουφίσει εμπόρους, επαγγελματίες, μεταποιητές, αγρότες και πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν στηριχθεί αναλόγως.

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  1. Ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών.
  2. 30% κούρεμα υποχρεώσεων και απάλειψη των προστίμων και των προσαυξήσεων με την συνεπή τήρηση τους.
  3. Επιστρεπτέα προκαταβολή για το 2021 τουλάχιστον ισόποση, με τη συνολική του 2020 και με το 70% να είναι μη επιστρεπτέα.
  4. Εφαρμογή του σχήματος συνέργειας με “50% ενίσχυση-50% δάνειο” και για τις 3 πρώτους κύκλους του 2020
  5. Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός
  6.  Επιδότηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας για 6 μήνες και στήριξη των εργαζομένων που μένουν άνεργοι
  7. Διοχέτευση ρευστότητας από τις τράπεζες με αναστολή ή και γενναία ρύθμιση των υφιστάμενων δανείων·
  8. Το πάγωμα των τραπεζικών υποχρεώσεων για έξι μήνες
  9. Αναστολή του πτωχευτικού κώδικα και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Και ερωτάστε κ. Υπουργοί

Προτίθεται η κυβέρνηση να εξετάσει και να αποδεχθεί τις παραπάνω προτάσεις επιβίωσης των επαγγελματιών, εμπόρων, μεταποιητών, αγροτών, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέη: Ρύθμιση σε έως 240 δόσεις - Ποιους αφορά

Κορωνοϊός: 5,5 δισ. ευρώ στην αγορά τον Ιούνιο

Συντάξεις: Το σχέδιο για την εξόφληση όλων των εκκρεμών υποθέσεων