Κόσμος

Κορωνοϊός: Αυτοκτόνησε 15χρονος λόγω καραντίνας

kickboxer Kian Southway

Ο ταλαντούχος 15χρονος kickboxer Kian Southway πέθανε στις 31 Μαρτίου στο σπίτι του στην Ουαλία, μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη της καραντίνας λόγω πανδημίας.

Ο μαθητής χαρακτηριζόταν από την οικογένεια και τους φίλους ως ένας «ευγενικός» έφηβος που τους σκεφτόταν όλους και ένας «απίστευτος» μεγαλύτερος αδερφός του για την Darcey.

Αλλά οι γονείς του έχουν πει πώς σκεφτόταν ότι αισθανόταν «απομονωμένος από τον κόσμο» λόγω της καραντίνας για τον Covid-19, αναφέρει η Wales Online.

 Οι γονείς του Jolene και Julian έχουν πει πως παρά την «αγάπη για τη ζωή», η διάθεση του έφηβου άλλαξε μέσα σε λίγες μέρες.

Η Jolene Southway, από την Treorchy, δήλωσε: «Ήταν τόσο απροσδόκητο, νομίζω ότι είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι. Χρειαζόμαστε οι άνθρωποι να ξέρουν ότι ο Kian δεν έπασχε από ψυχικά προβλήματα, δεν ήταν καταθλιπτικός. Χρειαζόμαστε οι άνθρωποι να καταλάβουν πόσο γρήγορα συνέβη αυτό. Νομίζω ότι κυριολεκτικά αισθάνθηκε απομονωμένος από τον κόσμο λόγω του Covid-19. Ο Kian αγαπούσε τη ζωή, ο Boris Johnson ανακοίνωσε την καραντίνα τη Δευτέρα και «έφυγε» από τη ζωή μέχρι την Παρασκευή. Συνέχιζε να λέει ότι δεν μπορούσε να περιμένει να τελειώσει όλο αυτό και ότι ήθελε να το κάνει να γίνει πιο γρήγορα».

Κόσμος

ΕΕ προς Τουρκία για γεωτρήσεις: Σεβαστείτε την κυριαρχία της Κύπρου και της Ελλάδας

Ο κ. Ζοζέπ Μπορέλ

Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σε σχέση με τις έρευνες που έχει εξαγγείλει στα νότια και ανατολικά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, κάλεσε την Τουρκία ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, παραπέμποντας στα συμπεράσματα των υπουργών Εξωτερικών της 15ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος τόνισε ότι «είμαστε σε στενή επαφή με τους συναδέλφους μας, τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και επίσης της Κύπρου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την κατάσταση των γεωτρήσεων και καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τη γεώτρηση στις περιοχές όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας».

Και συνέχισε αναφέροντας πως «σχετικά με αυτό το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων έχει ήδη στείλει ένα ισχυρό μήνυμα που απευθύνεται στην Τουρκία».

«Στις διαπραγματεύσεις μας με την Τουρκία, προς το παρόν υπάρχουν μόνο συνομιλίες, αυτό είναι ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας. Ορισμένα κράτη μέλη θεωρούν ότι όσο οι γεωτρήσεις συνεχίζονται, οι συνομιλίες πρέπει να διακοπούν. Αλλά νομίζω ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτού του είδους των ζητημάτων είναι να προσεγγίσουμε, να έρθουμε πιο κοντά για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε την Τουρκία να καταλάβει ότι οι καλές μας σχέσεις θα εξαρτηθούν αποφασιστικά από το σεβασμό της κυριαρχίας της Κύπρου και της Ελλάδας στα ύδατα που αμφισβητούνται», καταλήγει ο Ζοζέπ Μπορέλ.