Κόσμος

Κολοράντο: Τους κατάσχεσαν όλα τα ποτά λόγω κορωνοϊού

κατακόρυφη αύξηση αλκοολούχα ποτά

Λουκέτο για 10-15 μέρες έβαλαν οι πολιτειακές αρχές του Κολοράντο σε εστιατόριο που φέρεται να μην τήρησε τους υγειονομικούς κανόνες και συνέχισε να σερβίρει ποτά στους πελάτες του. Μάλιστα, κατασχέθηκε και στο σύνολό της η ποσότητα αλκοολούχων ποτών που βρισκόταν στο εστιατόριο και η οποία εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 5.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσόδων της πολιτείας του Κολοράντο, οι ιδιοκτήτες του εν λόγω εστιατορίου είχαν δεχθεί προειδοποιήσεις χωρίς ωστόσο να αλλάξουν στάση. Από τη μεριά της, εργαζόμενη στο εστιατόριο πήρε το μέρος των εργοδοτών της λέγοντας ότι είναι επιλογή των πελατών το εάν θα ζητήσουν να μπουν στο μαγαζί και να σερβιριστούν.

 

 

 

«Δεν υποχρεώνουμε κάποιον να μπει εδώ μέσα», είπε χαρακτηριστικά. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου πιστεύουν ότι το γεγονός ότι επιθεωρητές ήρθαν χωρίς ένταλμα αποτελεί παράβαση του νόμου αλλά το υπουργείο απαντά ότι δεν απαιτείτο το ένταλμα από τη στιγμή που επρόκειτο για μια διοικητική υπόθεση και όχι ποινική. Πάντως, το εστιατόριο μπορεί να ανακτήσει την ποσότητα αλκοόλ που κατασχέθηκε μετά το πέρας της περιόδου αναστολής λειτουργίας 10-15 ημερών που του επιβλήθηκε.

 

Διαβάστε σήμερα στο ekriti: Κρήτη - κορωνοϊός: Τα γλέντια εν μέσω καραντίνας... σχόλασαν νωρίς

Πέτσας: Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, καφέ μπαρ και εστίαση 

Κρήτη

Ηράκλειο

Λαμπρινός για την παράταση του lockdown: Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος

βασίλης λαμπρινός

Έκκληση στους Ηρακλειώτες για την τήρηση των μέτρων, έκανε με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή παράτασή τους στον Δήμο και την επέκτασή τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο κ. Λαμπρινός επικοινώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά, λίγε ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, και ο δεύτερος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως για το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου:

"Η διατήρηση για τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς και η επέκταση στην Περιφερειακή Ενότητα, του χαρακτηρισμού του «κόκκινου» σε βαθμό επικινδυνότητας όσον αφορά στη διασπορά του COVID-19, είναι στοιχείο χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί.

Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος.

Για μια ακόμη φορά, κάνω έκκληση στους συμπολίτες και τους ζητώ την σχολαστική τήρηση των μέτρων που προβλέπονται. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανακόψουμε την υπερμετάδοση του ιού που συνεχίζει να απειλεί την υγεία όλων μας."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΓΝΗ - κορωνοϊός: Στο ...περίμενε καρκινοπαθείς λόγω μη διαθεσιμότητας στις ΜΕΘ

Κρήτη: Συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη - Συνθήματα και στη ΝΟΔΕ Χανίων

Der Spiegel: Ερντογάν και Τραμπ πίσω από μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο στην Τουρκία