Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Βάζει “τέλος” στο Σχέδιο Ρουάντα – “Ήταν νεκρό πριν καν αρχίσει”

Κιρ Στάρμερ
 clock 17:22 | 06/07/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

«Ωμή ειλικρίνεια» υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ, σε ό,τι αφορά τις «σκληρές αποφάσεις» που απαιτούνται για την αναμόρφωση των δημοσίων υπηρεσιών, όπως το σύστημα υγείας (NHS).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Στάρμερ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του για την απέλαση αιτούντων άσυλο, που φθάνουν σε μικρά πλοιάρια, στη Ρουάντα, βάζοντας τέλος στο σχέδιο προτού οποιαδήποτε πτήση ξεκινήσει. «Το σχέδιο Ρουάντα ήταν νεκρό προτού ξεκινήσει. Δεν υπήρξε ποτέ αποτρεπτικός παράγοντας (για τον διάπλου των μικρών σκαφών)», σημείωσε.

Μεταβαίνει σε Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία, Ουαλία

Ο κ. Στάρμερ σημείωσε ότι θα μεταβεί άμεσα σε Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Ουαλία προτού επιστρέψει στην Αγγλία, για να ταξιδέψει εν συνεχεία στις ΗΠΑ για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Είπε ότι κατέστησε σαφές στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι απαιτήσεις είναι υψηλές και υπογράμμισε ότι «η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει».

«Τεράστιος όγκος δουλειάς»

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στους υπουργούς ότι υπάρχει ένας «τεράστιος όγκος δουλειάς που πρέπει να γίνει».

Έκανε λόγο για «τιμή και προνόμιο ζωής», αναφερόμενος στο γεγονός ότι έλαβε από τον βασιλιά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη σαρωτική νίκη των Εργατικών στις εκλογές.

Σε κλίμα ευφορίας και έχοντας στο πλευρό του την αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης Άντζελα Ρέινερ, είπε: «Κοιτάξτε, συνάδελφοι, είναι φανταστικό που σας υποδέχομαι στο υπουργικό συμβούλιο, στην πρώτη συνάντησή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Τον ακινητοποίησε το ΤΑΕ και του βρήκε τα ναρκωτικά στο αυτοκίνητο

Στέφανος Κασσελάκης: Πρότεινε κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis