Η Ισπανία αναμένεται να παράγει περίπου 70.000 μετρικούς τόνους (MT) αβοκάντο κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19, η οποία θα σημάνει αύξηση 20% από την περασμένη σεζόν.
Από τα συνολικά 56.000MT θα πωλούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η εποχή του Hass πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο και να διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο, ενώ οι πράσινες ποικιλίες ξεκινούν λίγο νωρίτερα.
“Αναμένουμε μεγαλύτερη συγκομιδή από πέρυσι”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ισπανικής Ένωσης Τροπικών Φρούτων, στο Fresh Fruit.
Να σημειωθεί ότι η Ισπανία υπέφερε από ξηρασία τα τελευταία χρόνια, η οποία επηρέασε την παραγωγή αβοκάντο και την περιορισμένη ανάπτυξη της βιομηχανίας.
Ωστόσο, οι παραγωγοί καλλιεργούν πλέον αποτελεσματικότερα και χρησιμοποιούν λιγότερο νερό.
Η ετήσια κατανάλωση αβοκάντο στην Ευρώπη υπερβαίνει τα 500.000 εκατομμύρια τόνους, αλλά το 2019 θα μπορούσε να φτάσει τα 600.000 εκατομμύρια τόνους.
Όσον αφορά τους ανταγωνιστές της αγοράς, η Κολομβία αύξησε σημαντικά την παρουσία της.
«Καλπάζει» το αβοκάντο στην Ισπανία - Αυξηση 20% στις πωλήσεις
22:09 | 05/10/2018
newsroom ekriti.gr
Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18:03
17:57
17:47
16:34
15:49
15:33
14:50