Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

«Καλπάζει» το αβοκάντο στην Ισπανία - Αυξηση 20% στις πωλήσεις

avocado1-1.jpg
 clock 22:09 | 05/10/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Ισπανία αναμένεται να παράγει περίπου 70.000 μετρικούς τόνους (MT) αβοκάντο κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19, η οποία θα σημάνει αύξηση 20% από την περασμένη σεζόν.
Από τα συνολικά 56.000MT θα πωλούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η εποχή του Hass πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο και να διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο, ενώ οι πράσινες ποικιλίες ξεκινούν λίγο νωρίτερα.
“Αναμένουμε μεγαλύτερη συγκομιδή από πέρυσι”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ισπανικής Ένωσης Τροπικών Φρούτων, στο Fresh Fruit.
Να σημειωθεί ότι η Ισπανία υπέφερε από ξηρασία τα τελευταία χρόνια, η οποία επηρέασε την παραγωγή αβοκάντο και την περιορισμένη ανάπτυξη της βιομηχανίας.
Ωστόσο, οι παραγωγοί καλλιεργούν πλέον αποτελεσματικότερα και χρησιμοποιούν λιγότερο νερό.
Η ετήσια κατανάλωση αβοκάντο στην Ευρώπη υπερβαίνει τα 500.000 εκατομμύρια τόνους, αλλά το 2019 θα μπορούσε να φτάσει τα 600.000 εκατομμύρια τόνους.
Όσον αφορά τους ανταγωνιστές της αγοράς, η Κολομβία αύξησε σημαντικά την παρουσία της.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis