Κόσμος

Ιταλία: Ξανά σε καραντίνα ο ασθενής «νούμερο 1» - Ετοιμαζόταν για εξιτήριο

νοσηλεύτρια Ιταλία

Πρόκειται για τον 40χρονο μάνατζερ επιχείρησης από το Τορίνο.

Σύμφωνα με την La Repubblica ο 40χρονος νοσηλευόταν στο «Amedeo di Savoia» με κορονοϊό και τις τελευταίες μέρες η υγεία του είχε βελτιωθεί.

Οι γιατροί έκριναν πως θα έπαιρνε εξιτήριο καθώς θεωρήθηκε πως ήταν καλά, μετά από σειρά δοκιμαστικών θεραπειών. Τα τεστ για κορονοϊό έβγαιναν αρνητικά, ωστόσο λίγο πριν το εξιτήριο βρέθηκε θετικός.

«Έχει ιαθεί, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε» ανέφερε ο διευθυντής του «Amedeo di Savoia», Τζιοβάνι ντι Πέρι, διευκρινίζοντας πως στις λοιμώξεις παρατηρείται το φαινόμενο οι ασθενείς να περνούν μία φάση που το ιικό φορτίο ταλαντεύεται μεταξύ αρνητικού και θετικού. «Πρόκειται για την ουρά της λοίμωξης και όχι για υποτροπή της» ανέφερε ο ντι Πέρι.

Ο 40χρονος μάνατζερ θα παραμείνει σε καραντίνα. 

Tα κρούσματα COVID-19 στην Ιταλία είναι 31.506, οι νεκροί έφτασαν τους 2.503 ενώ 2.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Κόσμος

Η Κομισιόν προτείνει χορήγηση 585 εκατομμυρίων σε χώρες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες

συροι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αποδέσμευση ποσού ύψους 585 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν.

Από τα χρήματα αυτά, τα 100 εκατομμύρια θα δοθούν στην Ιορδανία και τον Λίβανο, τις δύο χώρες που φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους. Με τα υπόλοιπα 485 εκατομμύρια θα στηριχθούν οι πρόσφυγες στην Τουρκία και θα συνεχιστούν δύο μεγάλα ανθρωπιστικά προγράμματα της ΕΕ.

«Η ΕΕ στηρίζει με συνέπεια τους πρόσφυγες στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία εδώ και πολλά χρόνια. Καθώς ο κορωνοϊός απειλεί τους πιο ευάλωτους, δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη σωτήρια βοήθεια. Έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε τους Σύρους και τις χώρες που τους φιλοξενούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η ευρωπαϊκή ανθρωπιστική αρωγή θα βοηθήσει τα παιδιά να πάνε στο σχολείο και θα στηρίξει οικογένειες που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς.

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι σχολίασε ότι καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ο τερματισμός της κρίσης στη Συρία, είναι προς το συμφέρον την ΕΕ να αυξηθεί η στήριξη που παρέχει ώστε να ενισχυθούν οι πρόσφυγες και οι τοπικές κοινότητες που τους φιλοξενούν, «ιδίως στο τρέχον πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού».

Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, η ΕΕ και οι χώρες μέλη έχουν αποδεσμεύσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης στη Συρία.