Ένα σοβαρό ατύχημα με συντριβή ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Ιταλία. Οι δύο πιλότοι κατάφεραν να το εγκαταλείψουν την τελευταία στιγμή και έτσι αποφεύχθηκε η τραγωδία.
Το ατύχημα έγινε στο αεροδρόμιο Ρέτζιο Καλάμπρια με ένα ελικόπτερο τύπου Erickson S-64 Skycrane της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ οι δύο πιλότοι κατάφεραν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας δεν τραυματίστηκε, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε ελαφρά.
Το ατύχημα, σύμφωνα με τους ίδιους τους πυροσβέστες, σημειώθηκε κατά την απογείωση και πιθανότατα λόγω βλάβης κινητήρα. Οι πιλότοι ευτυχώς το κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και εγκατέλειψαν το ελικόπτερο πριν πάρει ύψος ενώ οι έλικες ήταν ήδη σε πλήρη λειτουργία. Αμέσως μετά, το ελικόπτερο ανατράπηκε και πήρε φωτιά.
Διαβάστε επίσης
Πλήρωσε με τη ζωή του την κλοπή κινητού – Τον πάτησε λεωφορείο (βίντεο)
Mεξικό: Η στιγμή που δολοφονείται αξιωματούχος της αστυνομίας (βίντεο)