Κόσμος

Ιταλία: "Όλα θα πάνε καλά" - Η εικόνα που δίνει ελπίδα σε όλο τον κόσμο

μωρό Ιταλία

Στην Ιταλία η μάχη με τον κορονοϊό είναι άνιση. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 31.000 και οι θάνατοι κοντεύουν τους 3.000.

Όμως οι Ιταλοί δεν το βάζουν κάτω. Με κάθε τρόπο στέλνουν μηνύματα ελπίδας και διατείνονται πως η πανδημία θα περάσει. 

Η φωτογραφία ενός νεογέννητου μωρού, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκινεί. Με τη φράση "Tutto andra bene" δηλαδή "Όλα θα πάνε καλά", γραμμένη στο πίσω μέρος της πάνας του, το νεογέννητο μωρό στο νοσοκομείο του Μιλάνου αποτελεί μια εικόνα αισιοδοξίας, ανάμεσα σε πολλές δυσάρεστες ειδήσεις.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αυξάνεται η κίνηση στο "Νίκος Καζαντζάκης" - Ποιες χώρες κάνουν ποδαρικό από 1/7

αεροδρομιο Ηρακλειου.jpg

Για μία πρωτόγνωρη κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας.

Το αεροδρόμιο με την μεγαλύτερη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλη την Ελλάδα, τις ημέρες της καραντίνας, διακινούσε 40 με 50 άτομα ημερησίως (!), ωστόσο η εικόνα αλλάζει.

Όπως είπε ο κ Πλιάκας, η κίνηση μέρα με τη μέρα ανεβαίνει, μάλιστα χθες Τετάρτη, από το "Νίκος Καζαντζάκης" διακινήθηκαν 918 άτομα.

Αναφορικά με το τι θα γίνει από την 1η Ιουλίου, οπότε το αεροδρόμιο θα δέχεται πτήσεις από χώρες του εξωτερικού, ο κ. Πλιάκας τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει.

"Μέχρι την τελευταία μέρα κανείς δεν ξέρει πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φτάσουν στην Κρήτη άδεια αεροπλάνα. Στο πρόγραμμα για τη 1/7 το αεροδρόμιό μας έχει πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Πολωνία και το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει σταδιακά 120 πτήσεις τη μέρα. Όμως για πρώτη φορά στα χρονικά, κανείς δε μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, αν το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, αν οι πτήσεις θα γίνουν και με ποιες πληρότητες.

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου συνέστησε στους επιβάτες να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας.