Κόσμος

Ιταλία: Εντολή κατάσχεσης 49 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Λέγκα

salvini_7_.jpg

Εντολή κατάσχεσης 49 εκατ. ευρώ από τη Λέγκα επιβεβαίωσε ότι έδωσε η ιταλική δικαιοσύνη, σε μια περίοδο που το αντιμεταναστευτικό κόμμα και εταίρος της κυβέρνησης βλέπει τα ποσοστά του να εκτινάσσονται στις δημοσκοπήσεις. 

Η κατάσχεση οφείλεται σε απάτη που διαπιστώθηκε στη διαχείριση της κάλυψης προεκλογικών δαπανών κατά την περίοδο 2008 -2010. Πάντως, τη συγκεκριμένη περίοδο, στην ηγεσία του κόμματος δεν βρισκόταν ο Ματτέο Σαλβίνι, αλλά ο πρώην γραμματέας Ουμπέρτο Μπόσι.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, η δικαιοσύνη έχει εντοπίσει και έχει προχωρήσει στην κατάσχεση 3 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κομματικά ταμεία έχουν άλλα 5 εκατ. ευρώ. 

Από την πλευρά του, ο νυν γραμματέας της Λέγκα, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι θεωρεί πως πρόκειται για δικαστική έρευνα με πολιτική σκοπιμότητα για να πληγεί το κόμμα του.

Κόσμος

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα σε βάση που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες

Από την επίθεση

Επίθεση με ρουκέτα πραγματοποιήθηκε σήμερα στ Ιράκ, εναντίον μιας βάσης της πολεμικής αεροπορίας στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου στεγάζονται Αμερικανοί στρατιώτες, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή ασφαλείας, ενός είδους επίθεση την οποία η Ουάσιγκτον αποδίδει στους συμμάχους του Ιράν, που εδρεύουν στο Ιράκ.

«Μία ρουκέτα στοχοθέτησε την αεροπορική βάση Αλ Άσαντ», είπε αυτή η πηγή δύο ημέρες μετά την εκλογή στο Ιράν του υπερσυντηρητικού Εμπραχίμ Ραϊσί, μια νίκη που χαιρέτισαν οι πιο ριζοσπαστικές οργανώσεις υπέρ του Ιράν στη χώρα, οι οποίες πραγματοποιούν εκστρατεία για να διώξουν τους 2.500 Αμερικανούς στρατιώτες, που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ, στο πλαίσιο του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Χαιρέτισαν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα ως «την αποτυχία των πιονιών των Αμερικανών», την ώρα που συνολικά 43 επιθέσειςέχουν στοχοθετήσει αμερικανικά συμφέροντα από την αρχή του έτους στο Ιράκ, είτε πρόκειται για την πρεσβεία στη Βαγδάτη, βάσεις όπου στεγάζονται στρατιώτες ή Αμερικανοί υπερεργολάβοι ή ακόμη κονβόι υλικοτεχνικής υποστήριξης του συνασπισμού.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν

Κορωνοϊός: Χαλάρωση των μέτρων σε Γαλλία και Ιαπωνία - Μπροστά σε ένα τρίτο κύμα η Βραζιλία