Κόσμος

Ιταλία: Διασωληνωμένος ασθενής στέλνει μήνυμα αφύπνισης

διασωληνωμένος ασθενή με κορωνοϊό στην Εντατική

Μια φωτογραφία από διασωληνωμένο ασθενή με κορωνοϊό στην Εντατική δημοσίευσε νοσοκομείο της Ιταλίας, σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης του φονικού ιού. Η εικόνα από τον διασωληνωμένο ασθενή με κορωνοϊό στην Εντατική ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της πολυκλινικής San Martino στη Γένοβα.

«Θέλετε να βρεθείτε στην κατάσταση αυτού του ασθενούς; Όχι! Για τον λόγο αυτό, παραμείνετε στο σπίτι. Διαφορετικά, ο μόνος δρόμος που θα ακολουθήσετε, θα είναι αυτός προς το τμήμα ανάνηψης ενός νοσοκομείου», η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία από τον διασωληνωμένο ασθενή με κορωνοϊό στην Εντατική νοσοκομείου της Ιταλίας.

Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Μάρκ Έσπερ αποσύρει από την Ουάσινγκτον τους στρατιώτες

Μνημείο Λίνκολν στρατός ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο θα αποσύρει τους εναπομείναντες 900 στρατιώτες που είχαν σταλεί στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχουν ενδεχομένως στην αντιμετώπιση ταραχών και αναμένεται ότι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις βάσεις τους, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ πήρε αυτήν την απόφαση και ότι οι στρατιώτες θα επιστρέψουν στο Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας και το Φορτ Ντραμ της Νέας Υόρκης.

Οι στρατιώτες δεν αναπτύχθηκαν στην Ουάσινγκτον αλλά βρίσκονταν εκεί σε επιφυλακή, για την περίπτωση που χρειαζόταν να επέμβουν.

Την Πέμπτη το Πεντάγωνο διέταξε περίπου 700 στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας να επιστρέψουν στο Φορτ Μπραγκ.

Ο αξιωματούχος είπε ότι ελήφθη η απόφαση να σταλούν οι στρατιώτες στις βάσεις τους επειδή έχουν ήδη φτάσει στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα αρκετοί άνδρες της Εθνοφρουράς. Στην πόλη ή καθ’ οδόν προς αυτήν βρίσκονται περίπου 5.000 Εθνοφρουροί για να βοηθήσουν τις τοπικές δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Όπως και άλλες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα οργανώνονται εδώ και μία εβδομάδα διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αφορμή τον θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Καταστήματα και γραφεία στην Ουάσινγκτον και τη γύρω περιοχή βανδαλίστηκαν και λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις, αναγκάζοντας τη δήμαρχο Μιούριελ Μπάουζερ να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, την Δευτέρα και την Τρίτη.