Κόσμος

Ιστορία αγάπης: Έζησαν μαζί για 65 χρόνια και πέθαναν την ίδια μέρα

ιστορία αγάπης - ζευγάρι

Σαν μυθιστόρημα μοιάζει η ζωή του 86χρονου Τζακ και της 83χρονης συζύγου του Χάριετ Μόρισον που έζησαν μαζί για 65 χρόνια και άφησαν την τελευταία τους πνοή στις 11 Ιανουαρίου.

Το ζευγάρι ζούσε σε οίκο ευγηρίας και είχαν μετακινήσει τα κρεβάτια τους δίπλα δίπλα ώστε να μπορούν να κρατιούνται από το χέρι όταν θα έκλειναν τα μάτια τους. «Είμαι τόσο λυπημένη, αλλά ξέρω ότι θα είναι ξανά μαζί και ήρεμοι. Είναι μια ιστορία αγάπης προορισμένη να γίνει βιβλίο» είπε η νοσοκόμα Sue Wagener.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1955 όταν ο Τζακ εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείου και η Χάριετ με τον μπαμπά της ήταν επιβάτες. «Πήγαν για δείπνο και έκτοτε δεν χώρισαν ποτέ» είπε η Wagener.

Παντρεύτηκαν έναν χρόνο μετά τη γνωριμία τους, απέκτησαν δύο αγόρια και σπάνιες στιγμές έζησαν ο ένας μακριά από τον άλλο μέσα σε αυτά τα 65 χρόνια της κοινής πορείας τους, αναφέρει το New York Post.

Οι ηλικιωμένοι μπήκαν στον οίκο ευγηρίας πέρσι, όταν η Χάριετ σκόνταψε, έπεσε και έσπασε τον γοφό και τη λεκάνη της και ο Τζακ είχε σπάσει τον λαιμό του, αποτέλεσμα επίσης μιας πτώσης του. Η κατάσταση της υγείας τους χειροτέρεψε, σταμάτησαν να τρώνε και να πίνουν και έσβησαν, με λίγες ώρες διαφορά, στις 11 Ιανουαρίου.

 

 

Κόσμος

Ισραήλ: Σε καραντίνα μαθητές που ήλθαν σε επαφή με γκρουπ των νοτιοκορεατών

Σε καραντίνα μαθητές

Περί τους 200 ισραηλινοί μαθητές και εκπαιδευτικοί εκλήθησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους από σήμερα και επί 14 ημέρες, αφού ήλθαν σε επαφή με νοτιοκορεάτες τουρίστες που επικσέφθηκαν τους Αγίους Τόπους και έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό Covid-19, καθώς η επιδημία προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την συγκρότηση υπουργικής επιτροπής «για την καθημερινή διαχείριση αυτής της σοβαρής απειλής», έπειτα από συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας και της ασφάλειας.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας για 180 μαθητές σχολείων, 18 εκπαιδευτικούς και έναν φύλακα ασφαλείας να παραμείνουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες , αφού πρόσφατα διασταυρώθηκαν κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών εκδρομών με τους χριστιανούς προσκυνητές από την Νότια Κορέα.

Δεκαοκτώ από τους τουρίστες αυτούς διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή του στην Νότια Κορέα, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανήρτησε χθες στην ιστοσελίδα του την λεπτομερή διαδρομή των νοτιοκορεατών τουριστών που έκαναν προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Οι νοτιοκορεάτες προσκυνητές επισκέφθηκαν ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους τόπους, όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου στην παλιά Ιερουσαλήμ και η Σπηλιά των Πατριαρχών στην Δυτική Οχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.