Κόσμος

Ισπανία: 8.257 κρούσματα του νέου κορωνοϊού

Ισπανία κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 8.257 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 442 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Ιβηρικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 45.511 νεκρούς επί συνόλου 1.656.444 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η Ισπανία ένατη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θανάτων και έκτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

 

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Σοκ στις ΗΠΑ - Πάνω από 2.500 νεκροί μέσα σε 24 ώρες

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Βουλή για τα κρούσματα –Tεστ σε όλη τη φρουρά

κορωνοϊός τεστ  rapid test

Υγειονομικός συναγερμός έχει ηχήσει τις τελευταίες ημέρες στην Βουλή, καθώς εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εργαζόμενους στο κοινοβούλιο, δύο στην υπηρεσία ασφάλειας και ένας σε υπηρεσία που στεγάζεται σε περιφερειακό κτήριο (Λένορμαν).

Αναφορικά με τον εργαζόμενο στην Λένορμαν δεν εκφράζεται προβληματισμός, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχε ενταχθεί στο σύστημα της τηλεργασίας και δεν προσερχόταν στο γραφείο του.

Αντίθετα, έντονη ανησυχία υπάρχει για τα μέλη της φρουράς, καθώς έδιναν καθημερινά το «παρών» στην υπηρεσία τους γι' αυτό και πραγματοποιήθηκαν τεστ σε όλο το προσωπικό της ασφάλειας που βγήκαν αρνητικά.

Για το θέμα πηγές της Βουλής αναφέρουν «στις 19.1.2021 διαπιστώθηκε θετικό στον κορωνοϊό υπηρετών στην ΥΑΒΕ (σ.σ. φρουρά). Από την ιχνηλάτησή του δεν αναδείχθηκαν επαφές εντός της Βουλής. Την ίδια ημέρα διαπιστώθηκε δεύτερο άτομο θετικό στον κορωνοϊό, υπάλληλος στο κτήριο της Λενορμαν σε τηλεργασία και χωρίς επαφή στην Βουλή. Στις 22.1.2021 διαπιστώθηκε θετικός έτερος εργαζόμενος στην ΥΑΒΕ. Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν 5 στενές επαφές που έλαβαν οδηγίες για απομόνωση κατ οίκον. Παρότι τα δύο κρούσματα που προέρχονται από την ΥΑΒΕ αφορούν σε άτομα που υπηρετούν σε διαφορετικά πόστα και δεν είχαν μεταξύ τους επαφή, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν σε τεστ PRC 32 άτομα από την ΥΑΒΕ. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά».

Ειδήσεις σήμερα

Rafale: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα και 12 ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο από διασπορά σε οίκο ευγηρίας

Κορωνοϊός - Έμποροι Κρήτης: Ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων