Κόσμος

Ιρλανδία: Για νέα μάχη με τους πιλότους ετοιμάζεται η Ryanair

ryanair

H ιρλανδική αεροπορική εταιρία Ryanair προειδοποίησε σήμερα ότι ετοιμάζεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τα «αστεία», όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των πιλότων για συνθήκες αντίστοιχες με αυτές που επικρατούν σε ανταγωνίστριές της εταιρίες υψηλού κόστους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις το Πάσχα, επισκιάζοντας την αύξηση κερδών που ανακοινώσε.
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους της Ευρώπης προειδοποίησε επίσης τους ανταγωνιστές της ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξοι στις εκτιμήσεις τους για αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων στα ευρωπαϊκά δρομολόγια μικρών αποστάσεων το επόμενο καλοκαίρι και κάλεσε τους αναλυτές να συνεχίσουν να είναι «ιδιαίτερα επιφυλακτικοί» για τις προβλέψεις τους αναφορικά με τους ναύλους.
Τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 12% για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Δεκεμβρίου σε ετήσια βάση παρά μια ταραχώδη περίοδο κατά την οποία αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μαζικές ακυρώσεις και την απειλή απεργιακών κινητοποιήσεων από τους πιλότους. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών ύψους 750 εκατ. ευρώ.
Η Ryanair απέτρεψε την απειλή γενικευμένων απεργιών κατά τα Χριστούγεννα καθώς αναγνώρισε τα συνδικάτα για πρώτη φορά στα 32 χρόνια της ιστορίας, αλλά έκτοτε πασχίζει να επισημοποιήσει τις σχέσεις με τα συνδικάτα και λέει ότι αναμένει νέες απειλές για απεργίες κατά το Πάσχα.
Μετά την ανακοίνωση ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων και την επίσημη συμφωνία αναγνώρισης με τους Βρετανούς πιλότους, ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’ Λίρι δήλωσε ότι ετοιμάζεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τα συνδικάτα πιλότων ακομά κι αν αυτό σημαίνει προβλήματα σε κάποιες περιοχές.
«Έχουμε κάποιες περιοχές όπου λαμβάνουμε αστεία αιτήματα» για ανεπάρκειες που σχετίζονται με εταιρίες μη χαμηλού κόστους, δήλωσε ο Ο’Λίρι αναφερόμενος στον μισθό και τις εργασιακές συνθήκες που προσφέρουν εταιρίες υψηλότερου κόστους.
Οι πιλότοι λένε ότι απλά θέλουν τις ίδιες συνθήκες με αυτές που επικρατούν σε ανταγωνιστές χαμηλού κόστους, όπως η easyJet και η and Norwegian Air Shuttle, και κάποιοι λένε ότι θα αρνηθούν τις μισθολογικές αυξήσεις εκτός κι αν λάβουν εγγυήσεις ότι δεν θα επηρεάσουν τις μελλοντικές μισθολογικές διαπραγματεύσεις.
Τα κέρδη μετά φόρων της εταιρίας διαμορφώθηκαν για το τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου στα 106 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και λίγο υψηλότερα από τα 101 εκατ. ευρώ που ανέμεναν αναλυτές σε έρευνα της Ryanair.

Κόσμος

Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό Επίσκοπο πρώην Ερζεγοβίνης

Σκήνωμα επισκόπου Ερζεγοβίνης Αθανασίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων τελέστηκε το πρωί ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιου στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje.

Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο επιχώριος επίσκοπος Ερζεγοβίνης Δημήτριος καθώς και ο επίσκοπος Ντύσελντορφ Γρηγόριος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού κυρού Αθανασίου θα τελεσθεί αύριο στις 10 στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje ενώ θα ακολουθήσει πομπή μέχρι τη Μονή Tvrdoš, στο κοιμητήριο της οποίας πρόκειται να ταφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κάιρο: Τρισάγιο στον Άγ. Γεώργιο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Κύπρος: Τι απαντά ο καθηγητής Χρ. Οικονόμου στην κυβέρνηση για το τραγούδι της Eurovision