Κόσμος

ΗΠΑ: Σήμερα αποφασίζει η FDA για την αδειοδότηση του εμβολίου της Pfizer

εμβόλιο Pfizer

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσει το απόγευμα της Παρασκευής, τοπική ώρα, την άδεια για την διάθεση του εμβολίου της Pfizer, επισπεύδοντας τις διαδικασίες.

Πηγές ενήμερες για τον προγραμματισμό της FDA που επικαλούνται οι Times της Νέας Υόρκης  ανέφεραν ότι οι ρυθμιστικές αρχές αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα που συνοδεύουν την αδειοδότηση, συμπεριλαμβανομένου ενός ενημερωτικού δελτίου και πληροφοριών για τους γιατρούς.

Η επίσπευση των ανακοινώσεων, όμως, φαίνεται απίθανο ότι θα επιταχύνει την διάθεση των πρώτων δόσεων του εμβολίου: Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι 2,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να σταλούν σε ολόκληρη τη χώρα «εντός ημερών» από την έγκριση.

Αυτές είναι μόνο οι μισές από τις δόσεις που μπορεί να παράσχει η Pfizer την πρώτη εβδομάδα. Οι άλλες μισές θα κρατηθούν έτσι ώστε οι πρώτοι εμβολιασθέντες να μπορούν να έχουν τη δεύτερη απαιτούμενη δόση, περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα.

Το πρωί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην FDA μέσω Twitter, εγκαλώντας τον επίτροπο του οργανισμού, Δρ Στίβεν Χαν επειδή δεν εγκρίνει ταχύτερα το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Ο Τραμπ κάλεσε τον Δρ Χαν να «σταματήσει να παίζει παιχνίδια και να αρχίσει να σώζει ζωές»  ενώ χαρακτήρισε  την FDA «μία μεγάλη, γριά, αργή χελώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Οι μισοί Αμερικανοί εκφράζουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορωνοϊός: Οι 7 συχνότερες παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer

Κόσμος

Ρώμη: Eμφανίζουν την Παναγία ως “γέφυρα” Χριστιανοσύνης-Ισλάμ

Παναγία - Ρώμη  - Ισλάμ

Το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στην Παναγία και πως το όνομά της αναφέρεται στο Κοράνι, καθώς και πως είναι η μοναδική γυναίκα που αναφέρεται στο ιερό βιβλίο του Ισλάμ, το γνωρίζαμε λίγο ως πολύ.

Τώρα όμως η Ποντιφική Διεθνής Ακαδημία Marian (PAMI) προωθεί την Παναγία ως γέφυρα για το συνδυασμό του Ισλάμ και του Καθολικισμού μετά το σύμφωνο του Αμπού Ντάμπι μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του μεγάλου ιμάμη του al-Azhar Ahmed al-Tayyeb.

Την Πέμπτη, - όπως αναφέρει το pentapostagma.gr- η ακαδημία Marian στη Ρώμη ξεκίνησε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων διάρκειας 10 εβδομάδων με τίτλο "Μαρία, ένα μοντέλο πίστης και ζωής για τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ" σε συνεργασία με το Μεγάλο Τζαμί της Ρώμης και το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ιταλίας.

Με βάση την πεποίθησή του ότι η Μαρία είναι «Εβραία, Χριστιανή και μουσουλμάνα», ο π. Gian Matteo Roggio, διοργανωτής της εκδήλωσης για την Παναγία, επιδιώκει να εμφανίσει την Θεοτόκο ως πρότυπο «ανοιχτών συνόρων» μεταξύ θρησκευτικών και πολυπολιτισμικών κόσμων.

Η Μαρία απαντά «στους γενετικούς κώδικες του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ», ισχυρίζεται ο Ρότζιο, μέλος της θρησκευτικής τάξης των ιεραποστολών της Παναγίας της Λα Σαλέτ, γράφοντας στο περιοδικό Famiglia Cristiana.

Από την πλευρά του ο ισλαμιστής ιστορικός Raymond Ibrahim είπε στο Church Militant ότι "αυτή η σειρά είναι μια ακόμη προσπάθεια να προσπαθήσει να πείσει τους Καθολικούς ότι το Ισλάμ είναι κάπως παρόμοιο με την πίστη τους "

Για παράδειγμα, οι διοργανωτές της σειράς των διαδικτυακών συναντήσεων επιμένουν, όπως είπαμε και πριν, ότι η Παναγία ήταν «Εβραία, Χριστιανή και μουσουλμάνα», κάτι που ισχύει μόνο κατά τα δύο τρίτα: Ναι, ήταν Εβραία από φυλή, και ναι, ήταν Χριστιανή, αλλά σίγουρα δεν ήταν Μουσουλμάνα, αφού μεταξύ άλλων η θρησκεία αυτή εμφανίστηκε 600 χρόνια μετά το τέλος της γήινης ζωής της.

"Ακόμη χειρότερα, σε αντίθεση με την εικόνα της Αιώνιας Παρθένου, όπως είναι για 1,5 δισεκατομμύριο Χριστιανούς - Καθολικοί και Ορθόδοξοι - το Ισλάμ παρουσιάζει τη Μαρία, τη Μητέρα του Χριστού, ως «παντρεμένη» και πως «συνευρίσκεται» με τον Μωάμεθ στον παράδεισο», αποκάλυψε ο Ιμπραήμ.

Σε ένα άρθρο για το περιοδικό Frontpage με τίτλο "Μωάμεθ και Παναγία" ο Ιμπραήμ ανέφερε ένα Χαντίθ (Ισλαμική κανονική παράδοση) όπου ο Μωάμεθ, ο προφήτης του Ισλάμ, δηλώνει: "Ο Αλλάχ θα με παντρέψει στον παράδεισο με την Μαρία, κόρη του Imran."

Επίσης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός θρησκευτικών δωρεών της Αιγύπτου, Δρ. Salem Abdul Galil, δήλωσε ανοιχτά ότι μεταξύ άλλων βιβλικών γυναικών όπως η αδελφή του Μωυσή και η σύζυγος του Φαραώ, «ο προφήτης Μωάμεθ θα παντρευτεί την Παναγία στον παράδεισο»

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα τελειώσουν κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάλου Τζαμιού της Ρώμης. Ο Ρότζιο ελπίζει ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί στο τζαμί μόλις πέσει ο ήλιος, με ένα γεύμα φιλίας και αδελφότητας ως απτό σύμφωνο για την υπηρεσία του κοινού καλού όλων.

Αυτό, γράφει ο Roggio, υπακούει στην «κατανόηση της μεγάλης θεϊκής χάρης του εγγράφου του Αμπού Ντάμπι» .

Οι σειρές διαλέξεων θα δοθούν από κοινού από Καθολικούς και Μουσουλμάνους ομιλητές, οι οποίοι θα επιδιώξουν «διάλογο, γνώση και συνεργασία» σχετικά με θέματα όπως η «Μαρία, μια γυναίκα της πίστης», καθώς και η προσευχή, η αγνότητα, η φιλοξενία, η μη βία, η μετάνοια , η νηστεία και η ιθαγένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζωοδόχος Πηγή Μπαλουκλή: Η Παναγιά της Πόλης και τα μισοτηγανισμένα ψάρια

Εκκλησιές και Μοναστήρια της Κρήτης αφιερωμένα στην Κοίμηση της Θεοτόκου (φωτο)

Παναγία η Γοργοϋπήκοος: Η γρήγορη προστασία των Χριστιανών