Κόσμος

ΗΠΑ - κορωνοϊός: Οι ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα

αεροπλάνο-πτήση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα χθες, Πέμπτη, το οποίο απαιτεί από τους διεθνείς ταξιδιώτες, που φτάνουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ, να μπαίνουν σε καραντίνα με την άφιξή τους.

Στο ίδιο διάταγμα δίνονται οδηγίες στις αμερικανικές υπηρεσίες για την ομοσπονδιακή εφαρμογή μέτρου που καθιστά υποχρεωτικές τις μάσκες στις μετακινήσεις μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, οι επιβάτες των αεροπορικών εταιριών πρέπει να συμμορφώνονται «στο βαθμό που είναι εφικτό» με τις οδηγίες που εφαρμόζονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ (CDC) σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό «συμπεριλαμβανομένων και των περιόδων αυτοαπομόνωσης που συνιστώνται».

Ωστόσο, το ίδιο διάταγμα δεν εξηγεί τον τρόπο επιβολής του μέτρου, ενώ δίνει οδηγίες στις αμερικανικές υπηρεσίες για τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Καναδά και το Μεξικό «σχετικά με πρωτόκολλα δημόσιας υγείας για τα χερσαία σημεία εισόδου» συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής των οδηγιών από την υπηρεσία των CDC.

Περίπου το σύνολο των μη αναγκαίων μετακινήσεων στα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά και το Μεξικό έχει ανασταλεί μέχρι την 21η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες που δίνει το CDC, οι ταξιδιώτες εξωτερικού που φτάνουν στη χώρα από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου μπαίνουν σε καραντίνα επτά ημερών.

Ειδήσεις σήμερα

Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Στην Ανακρίτρια ο Νορβηγός

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αδυναμία συμφωνίας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 έλεγχοι και 114 πρόστιμα

έλεγχοι κορωνοϊός

Συνολικά 3.381 έλεγχοι έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ το περασμένο 24ωρο σε όλη την Κρήτη, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και επιβλήθηκαν 114 πρόστιμα.

Για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν 96 πρόστιμα, εκ των οποίων 14 στα Χανιά, 9 στο Ρέθυμνο, 60 στο Ηράκλειο, 12 στο Λασίθι και 1 στον ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 18 πρόστιμα, εκ των οποίων 6 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 3 στο Ηράκλειο και 7 στο Λασίθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκλεψαν ιερό λείψανο από εκκλησία (φωτογραφίες)

Κρήτη: Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο λιμάνι

Ηράκλειο: Βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του