Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν υποβάλεται σε θεραπεία για τη νόσο Πάρκινσον ο Μπάιντεν, λέει ο γιατρός του

Μπάιντεν
 clock 08:14 | 09/07/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι «δεν εντόπισε κανένα σημάδι» ανησυχίας από την πλευρά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ για την φυσική κατάσταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό το ζήτημα υποδηλώνει ότι οι συμμαχικές χώρες θα πρέπει να καθησυχαστούν για τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ και τη δέσμευση του προέδρου Μπάιντεν Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας», απάντησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου σχετικά με πιθανές ανησυχίες από την πλευρά των μελών του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα τονίστηκε ότι ο Μπάιντεν εξετάστηκε εξ αποστάσεως από τον γιατρό του, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος κάνει τέτοιες εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης ο γιατρός του Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για την νόσο Πάρκινσον και ο γιατρός του δεν βλέπει κανένα λόγο να τον επανεξετάσει για την νόσο αυτή.

«Υποβάλλεται σε θεραπεία ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τη νόσο του Πάρκινσον; Όχι. (...) Παίρνει φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον; Όχι", δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Από την πλευρά τους, οι New York Times με σημερινό τους δημοσίευμα ανέφεραν ότι ένας ειδικός σε αυτή τη νευροεκφυλιστική νόσο εκλήθη οκτώ φορές μέσα σε οκτώ μήνες στον Λευκό Οίκο, από το καλοκαίρι του 2023 έως αυτή την άνοιξη του 2024.

 

Διαβάστε επίσης

Σε αχαρτογράφητα νερά η Γαλλία: Τα τέσσερα σενάρια διακυβέρνησης

Ο Ιούνιος του 2024 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis