Κόσμος

ΗΠΑ: 919 νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ώρες

κορωνοϊός ΗΠΑ

Ακόμα 919 νεκρούς από κορωνοϊό κατέγραψαν οι ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός αυξάνει σε πάνω από 107.000 το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα, όπου καταμετρώνται επίσης πάνω από 1.850.000 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, δείχνουν τα δεδομένα, που ανανεώνονται συνεχώς, της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα σε απόλυτους αριθμούς.

Αν και η πανδημία επιβραδύνθηκε στη χώρα αφότου σημειωνόταν η κορύφωσή της, στα μέσα Απριλίου, επαγγελματίες της υγείας ανησυχούν για τον κίνδυνο να υπάρξει αναζωπύρωση τις επόμενες εβδομάδες λόγω των μαζικών διαδηλώσεων εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας που σημειώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Κόσμος

ΗΠΑ σε Τουρκία: Νησιά όπως η Κρήτη έχουν ΑΟΖ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνωρίζει ότι νησιά όπως η Κρήτη έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις ηπειρωτικές ακτές για τη χάραξη ΑΟΖ.

Αντιδράσεις από την Άγκυρα.

Δείτε το ρεπορτάζ: