Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Ινδονησία: Πάνω από 4.000 μαθητές με τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα
Ινδονησία - τροφική δηλητηρίαση
 clock 19:31 | 19/09/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Σχεδόν 850 μαθητές υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση αυτήν την εβδομάδα σε 2 διαφορετικά, μαζικά περιστατικά, έπειτα από την κατανάλωση δωρεάν σχολικών γευμάτων που προσφέρονται με χρηματοδότηση της κυβέρνησης Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στη μία περίπτωση, 569 μαθητές από πέντε σχολεία στην επαρχία Γκαρούτ της Δυτικής Ιάβας εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, αφού κατανάλωσαν κοτόπουλο και ρύζι που προσφέρθηκε στο πλαίσιο των δωρεάν γευμάτων.

Δέκα μαθητές εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ αρχικά, περίπου 30 μαθητές χρειάστηκε να νοσηλευθούν, σύμφωνα με αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ένα ακόμα περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης σημειώθηκε στα Νησιά Μπανγκάι, στην επαρχία Κεντρικό Σουλαουέσι, επηρεάζοντας 277 μαθητές.

«Συγγνώμη» από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη για τα περιστατικά.

Από τον Ιανουάριο, όταν ξεκίνησε το σχετικό πρόγραμμα, έως τον Αύγουστο, περισσότεροι από 4.000 μαθητές έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση των γευμάτων, σύμφωνα με το ινδονησιακό ινστιτούτο INDEF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ΕΣΑμεΑ για τον αποκλεισμό ατόμου με αναπηρία από θέση εργασίας - ''Η αδικία αυτή πρέπει να διορθωθεί''

Ηράκλειο - Εργαζόμενοι στην Καθαριότητα: Να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis