Κύμα επιθέσεων με ρουκέτες εξαπολύθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (8/8) από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ερρίφθησαν τουλάχιστον 15 ρουκέτες και όλες έπληξαν ανοιχτές περιοχές κοντά στο κιμπούτς Κάμπρι. Αναφορές για τραυματισμούς δεν υπήρξαν.
Ωστόσο, σειρήνες ήχησαν σε αρκετές πόλεις κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων των Γιάαρα, Σλόμι και Ματζουβά.
Σε μία άλλη εξέλιξη, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα σε δύο σχολεία στην ανατολική Γάζα, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας, με το Ισραήλ να ανακοινώνει ότι βομβάρδισε κέντρα διοίκησης της Χαμάς που βρίσκονταν μέσα σε σχολικά συγκροτήματα στη Γάζα.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι έπληξε κέντρα διοίκησης της Χαμάς που ήταν ενσωματωμένα στις περιοχές δύο σχολείων στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά ισραηλινών στρατευμάτων.
«Πριν από τον βομβαρδισμό, λήφθηκαν πολυάριθμα μέτρα για τον μετριασμό του κινδύνου πρόκλησης βλάβης σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, παρακολούθησης και πρόσθετων πληροφοριών μυστικών υπηρεσιών», ανακοίνωσε ο στρατός.
«Τα σχολικά συγκροτήματα χρησιμοποιούνταν από μαχητές και διοικητές της Χαμάς ως κέντρα διοίκησης και ελέγχου, από τα οποία σχεδίαζαν και εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στρατιωτών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και του κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνία: Βίντεο από τον διπλό σεισμό κόβουν την ανάσα
Αυξήθηκαν οι αμβλώσεις στις ΗΠΑ παρά τις απαγορεύσεις
Καρέ καρέ η διάσωση ενός 5χρονου αυτιστικού αγοριού – «Τον βρήκα, τον βρήκα!»