Κόσμος

Η βέρα του ακρωτηρίασε το δάχτυλο τρεις μήνες μετά τον γάμο

vera.jpg

Μόλις τρεις μήνες μετά τον γάμο του με τη σύντροφό του, το δάχτυλό του – στο οποίο φορούσε τη βέρα - μάγκωσε σε φράχτη και ακρωτηριάστηκε, στη Μ. Βρετανία.

Ο Paul Biggs - ο οποίος επέζησε από τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ χωρίς τραυματισμό - λέει ότι δεν συνειδητοποίησε ότι είχε υποστεί έναν φοβερό τραυματισμό μέχρι που είδε το κομμένο του δάχτυλο στην κορυφή φράχτη τον οποίο είχε σκαρφαλώσει.

Ο 33χρονος έβαλε το δάχτυλο σε ένα άδειο πλαστικό κουτί και πήγε στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να επανατοποθετήσουν το δάχτυλο και να αποκόψουν το προεξέχον οστό.

Είπε ότι πλέον δεν είναι σε θέση να φορέσει το γαμήλιο δαχτυλίδι του εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ο Paul ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει στον ψηλό φράκτη για να πάρει ένα δέμα από έναν φίλο ο οποίος δεν ήταν εκείνη την ώρα στο σπίτι του.

Δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το δαχτυλίδι του είχε παγιδευτεί στην κορυφή του φράχτη και το κατάλαβε όταν πήδηξε κάτω και είδε το αίμα να στάζει από το χέρι του.

Κόσμος

Γαλλία: Μόλις 25 ετών ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια

Γαλλία - Επίθεση

Η αποτρόπαια επίθεση που έγινε το πρωί στην Νίκαια της Γαλλίας έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δράστης της εκτέλεσης τριών ανθρώπων με μαχαίρι είναι ένας 25χρονος που ονομάζεται Μπραχίμ. 

Ο άνθρωπος αυτός, αφού έπνιξε στο αίμα την εκκλησία της Παναγίας βγήκε έξω και τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Ο 25χρονος ήταν μόνος του, ενώ η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Τα θύματα 

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία.

Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος και πατέρας δυο παιδιών.

Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα περίπου 40 ετών μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Λίγο πριν ξεψυχήσει είπε σε όσους ήταν εκεί: «Να πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ».

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

Η Γαλλία αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Οι καμπάνες σε ολόκληρη τη Γαλλία θα ηχήσουν πένθιμα στις 15:00 τοπική ώρα στη μνήμη των θυμάτων.