Κόσμος

Κορωνοϊός: Η UNICEF ζητεί να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί

κορωνοϊός εμβόλιο

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εμβολιαστούν εναντίον του νέου κορωνοϊού κατά προτεραιότητα στο πλαίσιο των εκστρατειών ανοσοποίησης, τονίζει σε δελτίο Τύπου που δίνουν σήμερα στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της η διευθύντρια του Ταμείου των Ηνωμένων Παιδιών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), η Χενριέτα Φορ.

«Η πανδημία είχε ολέθριες συνέπειες για την εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Ο εμβολιασμός των δασκάλων είναι ένα κρίσιμο βήμα για να ξαναμπεί σε στέρεες ράγες», σημειώνει.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν «προτεραιότητα στον εμβολιασμό», αφού ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση «του υγειονομικού προσωπικού και των ομάδων υψηλού κινδύνου του πληθυσμού», συνεχίζει η κυρία Φορ. «Αυτό θα επιτρέψει να προστατευτούν οι δάσκαλοι από τον ιό, βοηθώντας τους να διδάσκουν διά ζώσης και άρα να μείνουν τα σχολεία ανοικτά».

Σύμφωνα με τη UNICEF, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού έφθανε στην κορύφωσή του, στα τέλη Απριλίου, «το κλείσιμο των σχολείων εμπόδιζε τη μαθησιακή διαδικασία σχεδόν του 90% των μαθητών σε ολόκληρο τον κόσμο». Υποστηρίζοντας ότι τα σχολεία δεν αποτελούν κύριες εστίες μετάδοσης στην κοινότητα, η διευθύντριά της στηλιτεύει στην ανακοίνωση ότι σήμερα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα παραμένουν κλειστά «για σχεδόν τον έναν μαθητή στους πέντε σε παγκόσμιο επίπεδο — δηλαδή για 320 εκατομμύρια παιδιά».

Πρέπει να «κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας για να διασφαλίσουμε το μέλλον της νέας γενιάς», κι αυτό «ξεκινά από την ασφάλεια εκείνων που αναλαμβάνουν την ευθύνη να τους ανοίξουν τον δρόμο προς αυτό το μέλλον», επιμένει η Χενριέτα Φορ.

«Οι συνέπειες της παρατεταμένης απουσίας ή παρακώλυσης της εκπαίδευσης είναι βαριές, ειδικά για τα πιο περιθωριοποιημένα παιδιά», συνεχίζει η διευθύντρια της UNICEF. «Όσο περισσότερο τα παιδιά μένουν εκτός σχολείου, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να επιστρέψουν και τόσο πιο δύσκολο είναι οι γονείς τους να ξαναπιάσουν δουλειά», προειδοποιεί η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Φουρτούνα στο λιμάνι των Χανίων (φωτο)

Lockdown: Πρεμιέρα για την περιποίηση νυχιών – Πώς θα λειτουργεί

Κόσμος

Βρετανία - Covid-19: Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

κορωνοϊός Αγγλία

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση ασθενών με Covid-19, μια σημαντική μείωση σε σχέση με τους 158 θανάτους που ανακοινώθηκαν χθες, Σάββατο.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, έχει ανέλθει σε 22,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Οι αρχές κατέγραψαν επίσης σήμερα 5.177 νέα κρούσματα Covid-19, αρκετά μειωμένα από τα 6.040 κρούσματα μια μέρα νωρίτερα.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Κρήτη: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 27χρονο

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι