Κόσμος

Η Ιταλία απειλεί να στείλει πίσω στη Λιβύη τους μετανάστες της Λαμπεντούζας

3927280108-thumb-large.jpg

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απείλησε σήμερα να στείλει πίσω στη Λιβύη τους περίπου 180 πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και 3 ημέρες στα ανοικτά της νήσου Λαμπεντούζα, εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αυτό το ενδεχόμενο το αποκλείουν κατηγορηματικά οι ευρωπαϊκές αρχές, που κρίνουν πως η Λιβύη δεν αποτελεί «ασφαλές» λιμάνι, μια προϋπόθεση που επιβάλλεται από το διεθνές ναυτικό δίκαιο.
«Είτε η Ευρώπη θα αποφασίσει με σοβαρότητα να προσφέρει στην Ιταλία χειροπιαστή βοήθεια, αρχής γενομένης από τους 180 μετανάστες που βρίσκονται στο πλοίο Diciotti είτε θα αναγκαστούμε να (…)συνοδεύσουμε σε ένα λιμάνι της Λιβύης τους ανθρώπους που σώθηκαν στη θάλασσα» δήλωσε σήμερα ο Σαλβίνι.
Το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής παραμένει εγκλωβισμένο από την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λαμπεντούζα, καθώς δεν το έχει δοθεί άδεια ελλιμενισμού με την ιταλική κυβέρνηση να αξιώνει από τη Μάλτα να αναλάβει τους μετανάστες που επιβαίνουν σε αυτό.
Η κυβέρνηση της Μάλτας, που επέτρεψε την Τετάρτη να δέσει σε λιμάνι της το πλοίο Aquarius με 141 επιβάτες, έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, απάντησε ότι οι μετανάστες του Diciotti αρνήθηκαν τη βοήθεια ενός μαλτέζικου πλοίου διότι ήθελαν να μεταβούν στη Λαμπεντούζα.

Κόσμος

Γνήσια πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλούνται στη Βουλγαρία!

βουλγαρικό πιστοποιητικό

Γνήσια πιστοποιητικά εμβολιασμού σε πολίτες που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πωλούνται στη Βουλγαρία.

Μπορεί να το αποκτήσει κάποιος, ακόμη και με ένα απλό τηλεφώνημα. Κλείνεις ραντεβού με γιατρό, πληρώνεις μέσω τράπεζας το ποσό που θα σου ζητήσει και λαμβάνεις μέσω email γνήσιο πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να έχεις κάνει το εμβόλιο.

“Αν πας στη Βόρεια Βουλγαρία, εκεί που δεν έχουν δουλειές και δουλεύουν για 20 Λέβα… Με 10 ευρώ ό,τι θες αγοράζεις. Πάει σε γιατρό, του λέει “δεν θέλω το εμβόλιο, πόσο θες για το εμβόλιο; 50 θες; θες άλλα 50 για να μου δώσεις βεβαίωση ότι μου το έκανες;” αναφέρει στο STAR άνθρωπος που γνωρίζει πώς δρουν τα κυκλώματα.

Η ταρίφα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η ταρίφα αρχικά ήταν 500 ευρώ, τον Αύγουστο όμως έπεσε στα 300 ευρώ. Τα κυκλώματα, όπως λένε μάρτυρες, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος καθώς στη Βουλγαρία οι εμβολιασμοί γίνονται και από ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι είναι αδύνατον να ελεγχθούν.

Δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία εξηγεί πως αυτό συμβαίνει γύρω από το Σαντάνσκι, ίσως επειδή βρίσκεται κοντά στα σύνορα.

Τα πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία, μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν και στην Ελλάδα αφού είναι γνήσια και διαθέτουν μοναδικό barcode.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Επεισοδιακή καταδίωξη για παράνομο κυνήγι - Πυροβόλησε εναντίον θηροφυλάκων

ESPA BANNER