Κόσμος

Η Ελβετία στη δεύτερη χειρότερη θέση μετά την Ιταλία

Ελβετία

Ραγδαία είναι η αύξηση κρουσμάτων και νεκρών από τον κορωνοϊό, αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, στην Ελβετία, τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως η Ελβετία βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση με τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό μετά την Ιταλία. Το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Ελβετία ανέρχονταν σε 7.230, με τους θανάτους από τον κορωνοϊό να υπολογίζονται σε 83. Ο αριθμός των νεκρών από τον Κορωνοϊό το Σάββατο ήταν 56.

Ο πίνακας με τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό
Το ελβετικό μέσο ενημέρωσης Swissinfo δημοσίευσε πίνακα στον οποίο φαίνεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελβετία, που θέτει τη χώρα στη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά στις περιπτώσεις ασθενών Covid-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Ακολουθεί η Ισπανία, η Γερμανία και η Γαλλία.

 

Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Μάρκ Έσπερ αποσύρει από την Ουάσινγκτον τους στρατιώτες

Μνημείο Λίνκολν στρατός ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο θα αποσύρει τους εναπομείναντες 900 στρατιώτες που είχαν σταλεί στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχουν ενδεχομένως στην αντιμετώπιση ταραχών και αναμένεται ότι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις βάσεις τους, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ πήρε αυτήν την απόφαση και ότι οι στρατιώτες θα επιστρέψουν στο Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας και το Φορτ Ντραμ της Νέας Υόρκης.

Οι στρατιώτες δεν αναπτύχθηκαν στην Ουάσινγκτον αλλά βρίσκονταν εκεί σε επιφυλακή, για την περίπτωση που χρειαζόταν να επέμβουν.

Την Πέμπτη το Πεντάγωνο διέταξε περίπου 700 στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας να επιστρέψουν στο Φορτ Μπραγκ.

Ο αξιωματούχος είπε ότι ελήφθη η απόφαση να σταλούν οι στρατιώτες στις βάσεις τους επειδή έχουν ήδη φτάσει στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα αρκετοί άνδρες της Εθνοφρουράς. Στην πόλη ή καθ’ οδόν προς αυτήν βρίσκονται περίπου 5.000 Εθνοφρουροί για να βοηθήσουν τις τοπικές δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Όπως και άλλες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα οργανώνονται εδώ και μία εβδομάδα διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αφορμή τον θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Καταστήματα και γραφεία στην Ουάσινγκτον και τη γύρω περιοχή βανδαλίστηκαν και λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις, αναγκάζοντας τη δήμαρχο Μιούριελ Μπάουζερ να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, την Δευτέρα και την Τρίτη.