Κόσμος

Χριστούγεννα: πρώτη συναυλία στην Παναγία των Παρισίων μετά την πυρκαγιά

Η Παναγία των Παρισίων

Δέκα τραγουδιστές και ένας βιολοντσελίστας βρέθηκαν στο εσωτερικό στην Παναγία των Παρισίων με κράνη προστασίας για μια ξεχωριστή χορωδία εν όψει Χριστουγέννων.
Για πρώτη φορά από την καταστροφική πυρκαγιά που προκάλεσε την κατάρρευση μέρους της οροφής του ναού στο Παρίσι, τον Απρίλιο του 2019, μια συναυλία πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων.

Καθώς πραγματοποιούνται ακόμη εργασίες στον ναό, οι τραγουδιστές και οι μουσικοί τραγούδησαν φορώντας μπλε φόρμες εργασίας και προστατευτικά κράνη.

Επιπλέον, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο όμως και εξαιτίας της πανδημία, η συναυλία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού. Είναι ενδεικτικό πως τα περσινά Χριστούγεννα ήταν η πρώτη χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων από το 1803.
 

 

 

Κόσμος

Γερμανία - δημοσκόπηση: Μειώνεται η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ

μέρκελ

Οι συντηρητικοί της Άνγκελα Μέρκελ οπισθοχωρούν στο 32% στις προθέσεις ψήφου, δηλαδή σε ποσοστό μικρότερο απ' αυτό που είχαν συγκεντρώσει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (32,9%), εξαιτίας των επικρίσεων για τη διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Πρόκειται για μια πτώση κατά δύο μονάδες μέσα σε μια εβδομάδα και επίσης για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει πέσει εδώ κι έναν χρόνο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου και η σύμμαχός της Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα Bild.

Οι γερμανοί συντηρητικοί είχαν φθάσει σχεδόν στο 40% των προθέσεων ψήφου την άνοιξη του 2020, σε μια στιγμή που η Γερμανία θεωρούνταν ο καλός μαθητής της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της Covid-19.

Αυτοί που επωφελούνται είναι οι επικριτές των περιορισμών που εξακολουθούν να επιβάλλονται στον πληθυσμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας: η άκρα δεξιά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), που φθάνει το 10%, και το Ελεύθερο Δημοκρτικό Κόμμα (FDP), που βρίσκεται στο 9%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Είναι ένα κακό νέο για την καγκελάριο σε απόσταση μιας εβδομάδας από δύο περιφερειακές εκλογές που θα αποτελέσουν τεστ στη Γερμανία, στη Βάδη - Βυρτεμβέργη και στη Ρηνανία-Παλατινάτο, αλλά κυρίως ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνησή της δέχεται σήμερα πυρά εξαιτίας της βραδύτητας της εκστρατείας εμβολιασμού, αποτυχιών στη διανομή τεστ για Covid στον πληθυσμό και της κούρασης της κοινής γνώμης εξαιτίας των περιορισμών.

 

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: 15 εκατ. θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο

Ελούντα: Αποσαφηνίζεται η εικόνα της βυθισμένης πόλης του αρχαίου Ολούντος