Κόσμος

Χιλή: Πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλέον εμβολιαστεί

κορωνοϊός εμβολιασμός

Ξεπέρασαν τα 3,5 εκατομμύρια οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πλέον λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορονοϊό στη Χιλή, σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη της εκστρατείας μαζικής ανοσοποίησης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Τρίτη.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, το υπουργείο διευκρίνισε ότι έχουν πλέον εμβολιαστεί 3.512.326 κάτοικοι της Χιλής, εκ των οποίων 2.259.013 είναι άνω των 60 ετών.

Το πρόγραμμα ανοσοποίησης προχωρά όπως σχεδιαζόταν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις και πρόσθεσε «συνεχίζουμε τη διαδικασία προκειμένου να ανοσοποιηθούν οι ομάδες στις οποίες δίνουμε την προτεραιότητα ως το τέλος του Μαρτίου».

Οι αρχές της Χιλής άρχισαν να εμβολιάζουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα τέλη Δεκεμβρίου. Την 3η Φεβρουαρίου, άρχισε το πρόγραμμα μαζικής ανοσοποίησης, με τους πολίτες άνω των 90 ετών.

Ως αυτό το στάδιο ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 20.684 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 832.512 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, κατά τα επίσημα δεδομένα.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Κρήτη: Μεμονωμένες καταιγίδες για σήμερα Τετάρτη

Ηράκλειο: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο ναυτικός

Δήμος Ηρακλείου: Στα χαρακώματα για τον προϋπολογισμό

Ελλάδα

Εμβολιασμός για κορωνοϊό: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για τις ηλικίες 55 – 59 ετών

εμβόλιο κορωνοϊού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα  με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την  ηλικιακή ομάδα 55 – 59 και το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50 – 54.

Υπενθυμίζεται ότι εμβολιάζονται τώρα πολίτες άνω των 60 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού (ομάδα Α) και αυξημένου (ομάδα Β) κινδύνου και εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται και αν τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για ηλικιακές ομάδες, κάτω των 50 ετών. 

ειδησεις σημερα 

Πανελλαδικές: Στις 15 Μαΐου η ανακοίνωση για τον τελικό αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ

Συντάξεις Μαΐου: Ξεκινά την Παρασκευή η καταβολή τους

Κορωνοϊός - Πάσχα: Αποφασίζουν σήμερα οι επιστήμονες για το πως θα γιορτάσουμε