Κόσμος

Χάος στο αεροδρόμιο της Ατλάντα από ξαφνικό μπλακάουτ

αεροδρόμιο ατλάντα

Χάος προκάλεσε στο διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, το μεγαλύτερο του κόσμου, ένα ξαφνικό μπλακάουτ γύρω στη μία το μεσημέρι τοπική ώρα με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πάνω από χίλιες πτήσεις και να καθηλωθούν χιλιάδες επιβάτες.
 

αεροδρόμιο ατλάντα

αεροδρόμιο ατλάντα, by mpeka

Από την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος – που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από φωτιά σε υπόγεια ηλεκτρική εγκατάσταση, τέθηκαν εκτός λειτουργίας όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, όπου πραγματοποιούνται 2.500 πτήσεις και απ’ όπου περνούν πάνω από 250.000 επιβάτες ημερησίως
Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε τελικά μετά από ώρες κι οι πτήσεις αναμένεται να επαναληφθούν στις έξι το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα .
 

αεροδρόμιο ατλάντα

αεροδρόμιο ατλάντα, by mpeka

Ο δήμαρχος της Ατλάντα επιβεβαίωσε ότι ερευνώνται τα αίτια της φωτιάς και ζήτησε συγνώμη από τους χιλιάδες επιβάτες για την ταλαιπωρία τους.
Φωτογραφίες: ΑΡ

 

Κόσμος

Τουρκία: Πάνω από 65% των πολιτών λένε ότι η χώρα έχει πάρει λάθος δρόμο

τουρκια

Πάνω από το 65% των Τούρκων πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με μια νέα έρευνα σχετικά με τις παγκόσμιες ανησυχίες των πολιτών ανά χώρα της εταιρείας Ipsos.

Οι Τούρκοι πολίτες βλέπουν την ανεργία και τη φτώχεια ως τις μεγαλύτερες πηγές ανησυχίας (36%) συγκριτικά με τον κορωνοϊό (33%), διαπίστωσε η έρευνα του «Ipsos the World» τον Φεβρουάριο, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου ο κορoνοϊός παραμένει ο νούμερο ένα προβληματισμός.

Πάντως, η τουρκική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για ένα πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της λίρας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα 

Βρετανία: Εντυπωσιακή ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)

Ινδία: Φύλακας ζωολογικού κήπου χαστουκίζει ανήλικο (Βίντεο)

Κορωνοϊός - Γαλλία: Αντιδρά στους διασυνοριακούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς της Γερμανίας