Κόσμος

H Apple απέλυσε όλους τους υπαλλήλους που… «κρυφάκουγαν»

apple.jpg

Μετά την είδηση ​​ότι η Siri κρυφακούει τακτικά ως μέρος ενός προγράμματος παρακολούθησης της υπηρεσίας, η Apple απάντησε αμέσως: Τώρα και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης, οι συζητήσεις μέσω της Siri δεν θα «παρακολουθούνται» πλέον από ανθρώπινα όντα.

Η απόφαση της Apple να σταματήσει οποιαδήποτε μορφή «παρακολούθησης» είχε επίσης βίαιες συνέπειες όπου σύμφωνα με την ιστοσελίδα πληροφοριών της Irish Examiner , 300 υπάλληλοι της Cork με ιδιωτικές συμβάσεις με την Apple (SSII ) έχουν χάσει τη θέση τους μετά την παύση του προγράμματος ακρόασης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, κάθε ένας από αυτούς τους υπαλλήλους θα μπορούσε να ακούσει μέχρι 1000 συνομιλίες της Siri κάθε μέρα! 

Κόσμος

Νέα τουρκική πρόκληση: Άνοιξε η Αγία Σοφία για το ραμαζάνι

Αγιά Σοφιά - μουσουλμανική προσευχή

Θλίψη προξενεί η νέα προκλητική κίνηση της Τουρκίας, που αψήφησε τους κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού και άφησε ανοιχτή την Αγιά Σοφιά για την πρώτη προσευχή των μουσουλμάνων κατά τον «ιερό» μήνα του Ραμαζανιού.

Το καθεστώς Ερντογάν, αφού μετέτρεψε τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, τον άνοιξε κιόλας για προσευχή, παρά την έξαρση της πανδημίας, στο ξεκίνημα του ιερότερου μήνα για τους μωαμεθανούς, που άρχισε με τον μουεζίνη να καλεί τους πιστούς από τον μιναρέ. Η ευχή για καλό ραμαζάνι ήταν τοποθετημένη στον τρούλο της βασιλικής της Αγίας Σοφίας…

Δεκάδες πιστοί μουσουλμάνοι βρέθηκαν στο εσωτερικό του ναού σε μια ιστορική για εκείνους στιγμή: την πρώτη προσευχή εντός της Αγίας Σοφίας σε Ραμαζάνι εδώ και 87 χρόνια. Ο ιμάμης ήταν ο μόνος που δεν φορούσε μάσκα, ενώ οι πιστοί κάθισαν σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις.

Η προσευχή στην Αγία Σοφία έγινε ενώ τα περισσότερα τζαμιά στην Τουρκία παρέμειναν κλειστά, με τη χώρα να κατατάσσεται τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη των κρουσμάτων. Σημειώνεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί σχεδόν 60.000 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κρητικός παπάς που τόλμησε να λειτουργήσει στην Αγιά Σοφιά

Συνομιλίες Βαρθολομαίου με στέλεχος της UNESCO - Στο επίκεντρο η Αγιά Σοφιά

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς μέσα στην Αγία Σοφία ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν