Κόσμος

Gucci: Ψηφιακές πλατφόρμες στη μάχη για το περιβάλλον και την κοινωνία

gucci-lavora-con-noi-assunzioni-stage-moda.jpg

Ο Gucci διαδίδει μήνυμα κοινωνικής ευθύνης. O ιταλικός πολυτελής οίκος μόδας δημιούργησε το Gucci Equilibrium, έναν λογαριασμό στο Instagram και πρόσφατα ανανέωσε τον ιστότοπό του, Equilibrium.gucci.com.

Και οι δύο πλατφόρμες αποσκοπούν στην ανάδειξη της προσήλωσης του brand στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς πολλαπλασιάζονται οι παγκόσμιες εκκλήσεις για μεταρρυθμίσεις.

«O Gucci καθοδηγείται από ζητήματα που επηρεάζουν θεμελιωδώς και δημιουργούν το συλλογικό μας μέλλον» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μάρκο Μπιτσάρι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού οίκου.

«Είναι υψίστης σημασίας να οικοδομήσουμε αυτό το μέλλον για να είναι πιο δίκαιο, στο οποίο δεν θα επιτρέπεται η επικράτηση της αδικίας και των διακρίσεων σε όλες τις μορφές τους. Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα γεγονότα, η ακλόνητη δέσμευσή μας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και τη μάχη για την ισότητα είναι τώρα ακόμη ισχυρότερη» πρόσθεσε.

Το 2018 ο Gucci παρουσίασε τον ιστότοπο Gucci Equilibrium ως τρόπο καταγραφής των στόχων και των δραστηριοτήτων του στους καταναλωτές και τους ενθάρρυνε να συμμετάσχουν ενεργά στον διάλογο.

Επίσης, δημιούργησε το hashtag #GucciCommunity για να είναι καλύτερα συνδεδεμένος με το κοινό του, το οποίο ο οίκος προβάλλει ως ομοϊδεάτες που ασχολούνται ενεργά με τη συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με τους ανθρώπους και τον πλανήτη, τους δύο καθοριστικούς πυλώνες του Gucci Equilibrium.

«Ως εταιρεία, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε θετικές αλλαγές για τους ανθρώπους και τη φύση σε όλες τις δραστηριότητές μας» συνέχισε ο Μπιτσάρι. «Έχουμε επίσης την ευθύνη, ως παγκόσμιo brand, να είμαστε ενεργοί συνεργάτες εντός της κοινότητας για να υποκινήσουμε την αλλαγή και το Gucci Equilibrium έχει την ικανότητα να καλεί και να ενώνει μια κοινότητα φωνών για να βοηθήσει στην ώθηση προς τα εμπρός».

Μέχρι στιγμής, στο Gucci Equilibrium έχουν δημοσιευθεί άρθρα για τις δράσεις του με στόχο τη δημιουργία χώρου για την προώθηση της διαφορετικότητας στη βιομηχανία μόδας, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα Gucci Changemakers και για την εκστρατεία #StandWithWomen, κατά της βίας βασισμένης στο φύλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και για το πώς προσπαθεί να είναι βιώσιμη εταιρεία, με στρατηγικές για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος

Βρετανία - κορωνοϊός: Μόνο πέντε θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Βρετανία, κορωνοϊός

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 2.047 κρούσματα κορωνοϊού και πέντε θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με Covid-19 των ασθενών.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία επίσης, 35.188.981 άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid και 17.214.436 έχουν κάνει και τις δύο.

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι στη Βρετανία θα έχει περάσει τον Αύγουστο ο κορωνοϊός εξέφρασε πρώην επικεφαλής της ομάδας για τους εμβολιασμούς. Όπως τόνισε, μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα θα υπάρχει ασφάλεια.

Την ίδια ώρα, στη Γηραιά Αλβιόνα έχουν λάβει την πρώτη δόση τουλάχιστον τα τρία τέταρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Υπέρ της άρσης των πνευματικών δικαιωμάτων για τις πατέντες των εμβολίων

Μέρκελ κατά της άρσης της πατέντας: Μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των δόσεων

Φον ντερ Λάιεν: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορούν να λειτουργήσουν από τον Ιούνιο