Κόσμος

Γιούνκερ προς Λονδίνο: Ο χρόνος σχεδόν τελείωσε, ξεκαθαρίστε τις προθέσεις σας

μέι γιούνκερ

Τη λύπη του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο, για τη συμφωνία του Brexit, εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Παράλληλα όμως διεμήνυσε στο Λονδίνο ότι τελειώνει ο χρόνος.

«Ο κίνδυνος για άτακτη αποχώρηση αυξήθηκε με το αποψινό αποτέλεσμα. Ενώ δεν θέλουμε να συμβεί αυτό, η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε να διασφαλίσει ότι η ΕΕ θα είναι πλήρως προετοιμασμένη», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Καλώ τη Βρετανία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της το ταχύτερο δυνατόν. Ο χρόνος σχεδόν τελείωσε», προειδοποίησε ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι σε ό,τι αφορά την ΕΕ, η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας αποχώρησης συνεχίζεται, ενώ τη χαρακτήρισε «δίκαιο συμβιβασμό» και την καλύτερη πιθανή συμφωνία. «Μειώνει τη ζημία του Brexit για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί μία συντεταγμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ», υπογράμμισε.

Ακόμη, σημείωσε ότι η Κομισιόν επέδειξε ευελιξία και δημιουργικότητα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία και συμπλήρωσε «Εγώ και ο Ντόναλντ Τουσκ δείξαμε καλή θέληση, προσφέροντας επιπλέον διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις στις επιστολές που ανταλλάξαμε με την Τερέζα Μέι τις τελευταίες ημέρες».

Κόσμος

Πατέρας κύκνος φροντίζει μόνος του τα μωρά αφού η μητέρα πέθανε μετά τη γέννα

πατερας κυκνος

Ένας πατέρας κύκνος απέμεινε να φροντίζει μόνος τα μωρά του, μόλις μια εβδομάδα μετά την γέννησή τους.

Στο Charles River Esplanade της Βοστώνης, η οικογένεια κύκνων έγινε διάσημη όταν εκκολάφτηκαν τα μωρά, ωστόσο η χαρά δεν κράτησε πολύ αφού στις 31 Μαΐου η μητέρα πέθανε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, σύμφωνα με την Boston Globe.

Έκτοτε ο αρσενικός κύκνος κλήθηκε να αναλάβει μόνος την φροντίδα των παιδιών τους.

Ο φωτογράφος Matthew Raifman κατέγραψε με τον φακό την τρυφερή στιγμή που ο πατέρας κύκνος έφτιαξε μια μικρή φωλιά με τα φτερά του, για να διασχίσει το ποτάμι με τα νεογέννητα.

 

 

«Την προηγούμενη εβδομάδα, έξι μωρά κύκνοι γεννήθηκαν στο ποτάμι. Η μητέρα πέθανε λίγες ημέρες αργότερα για άγνωστο λόγο. Ένα από τα κυκνάκια πνίγηκε, ένα άλλο χρειάστηκε να διασωθεί από φιλοζωική. Αλλά αυτός ο μπαμπάς κύκνος, που έμεινε μόνος του, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Σήμερα κατάφερα να τους φωτογραφήσω και βρήκα τρία από τα μωρά να κάθονται πάνω στον μπαμπά τους και το τέταρτο να ακολουθεί πίσω τους», έγραψε στο Facebook.

Η ΜΚΟ Esplanade Association, που δραστηριοποιείται στην προστασία άγριας ζωής του Charles River Esplanade, ανακοίνωσε τον θάνατο του θηλυκού κύκνου, στις αρχές Ιουνίου.

«Με λύπη ενημερώνουμε πως η μητέρα της αξιαγάπητης οικογένειας κύκνων του Esplanade πέθανε χθες βράδυ στη φωλιά της. Ευχαριστούμε την Boston Animal Control που την απομάκρυνε με ασφάλεια από την φωλιά ενώ ο πατέρας συνέχισε να κάθεται εκεί με τα κυκνάκια κρυμμένα κάτω από τα φτερά του», έγραψε στο Twitter.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ομόρφυναν με χρώματα την Άρβη (φωτογραφίες)

Ηράκλειο: "Κάντε ησυχία για τα παιδιά που διαβάζουν"

Ινδία: Ο Κομμουνισμός, ο Μαρξισμός και ο Λενινισμός θα... παραβρεθούν στον γάμο του Σοσιαλισμού