Κόσμος

Γιατρός στην Ιταλία εξηγεί πόσο εύκολα μεταδίδεται η νόσος - Βίντεο

Κύπρος κορωνοϊός

Ιταλός γιατρός σε νοσοκομείο της Γένοβας εξηγεί ακριβώς πώς διασπείρεται ο φονικός ιός. 

 

 

 Όταν βήξει ο φορέας και  χρησιμοποιήσει τις παλάμες του, στη συνέχεια προχωρήσει σε χειραψία, τότε διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετάδοση του κορωνοϊού σε άλλον άνθρωπο.  

Εστία μόλυνσης και η επιφάνεια κινητών τηλεφώνων, όπως και οι πάγκοι - καρέκλες όπου ζει ο ιός. 

Ο κίνδυνος εντοπίζεται και στα κουμπιά που πατά κανείς για να μπει σε ανελκυστήρες, καθώς είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι έχουν ακουμπήσει τα συγκεκριμένοι σημεία.

Προσοχή χρειάζεται και στις αποστάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους διότι εάν ακουμπήσει κατά λάθος ο ένας το χέρι του άλλου και μετά πιάσει το πρόσωπό του, τότε πιθανότατα θα κολλήσει τον ιό.

 

 

Gossip - LifeStyle

Ορέστης Τζιόβας: «Ήθελα να κολλήσω κορωνοϊό για να φτιάξω αντισώματα»

tziobas.jpg

Ο Ορέστης Τζιόβας μίλησε στην εκπομπή Καλοκαίρι NoT και αποκάλυψε πως νόσησε από κορονοιϊό ενώ είχε κάνει ήδη την πρώτη δόση εμβολίου και χρειάστηκε να αναβάλουν την πρεμιέρα τους.

«2μισι σεζόν χάσαμε με την πανδημία. Μας είχε λείψει το θέατρο και τα χρήματα πάνω απ’ όλα. Έπαιρνα το επίδομα των 534 ευρώ. Ήταν μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και επίλυση προσωπικών θεμάτων αλλά από την άλλη, νηστικό αρκούδι… Νόσησα από κορονοϊό, χάσαμε και την πρεμιέρα μας. Είχα κάνει την πρώτη δόση του AstraZeneca 15 μέρες πριν, η οποία βοήθησε όπως μου είπαν οι γιατροί. Δεν είναι παίξε γέλασε ο ιός. Ήθελα να κολλήσω, για να φτιάξω αντισώματα.

Φυσικά και είμαι υπέρ του εμβολιασμού. Αλλά είναι προσωπική μου άποψη. Δεν μπορώ να την επιβάλλω, αν μιλάμε για δημοκρατία. Αλλά από την άλλη, όταν η πλειοψηφία κινδυνεύει από ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, δεν πρέπει να τους πιέσουμε; Είναι μεγάλη κουβέντα…», είπε ο ήθοποιός.

Διαβάστε επίσης 

«Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης Λευτέρης Δανίκας