Κόσμος

Για τρέξιμο ο Καναδός πρωθυπουργός πριν από τη σύνοδο των G7

τριντο

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, είναι γνωστός για την αγάπη του στο τρέξιμο και την γυμναστική.

Αν και βρίσκεται στη Γαλλία για τη σύνοδο των G7, ο Τριντό δεν έβγαλε από το πρόγραμμά του το τρέξιμο. Μία δημοσιογράφος από την Αυστραλία "συνέλαβε" τον Πρωθυπουργό του Καναδά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής του.

Κόσμος

Οι Ρώσοι θα ψηφίσουν στις 22 Απριλίου για την συνταγματική αναθεώρηση

ρωσια εκλογες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε σήμερα υπέρ τη πρότασης να διεξαχθεί στις 22 Απριλίου ψηφοφορία σε πανεθνική κλίμακα για την συνταγματική αναθεώρηση, όπως και η ημέρα αυτή να είναι αργία, δήλωσε ο Πάβελ Κρασενίνικοφ ένας από τους προέδρους της επιτροπής εργασίας που επεξεργάζεται τις προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση

Ο Κρασνίνικοφ διευκρίνισε ότι η ημέρα της ψηφοφορίας θα είναι ημέρα αργίας κατά την οποία οι εργαζόμενοι θα αμειφθούν με βάση τα όσα προβλέπει ο Κώδικας εργασίας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι στις 10 Μαρτίου το πακέτο των προτάσεων θα συζητηθεί σε δεύτερη ανάγνωση και εν συνεχεία μετά την τρίτη ανάγνωση θα τεθεί στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή). Κατά την άποψη του προέδρου της επιτροπής εργασίας, ο χρόνος θα είναι επαρκής τόσο για τους Ρώσους πολίτες ώστε να μελετήσουν τις προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση, όσο και για την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και άλλες επιτροπές ώστε να διοργανώσουν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ώστε όλοι όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν σ αυτήν.